Gianluigi Buffon elhagyja a Juventust, hogy megnyerje a kupát

A Juventus 2-1-re nyert a Coppa Italia döntőjében az Atalanta ellen, elköszönve a legendás klubkapustól, Gianluigi Buffon.

Bár az Atalanta az első félidőben irányította a mérkőzést, a torinói játékosok átvették a vezetést. Ez főleg Dejan Kulusevski érdeme, aki egy ellentámadás végén nagyon okosan írt a jobb alsó sarokba.

A Bergamo csapatát azonban nem riadt vissza a gól és az egyenlítés közvetlenül a szünet előtt jött. Ruslan Malinovsky a Juve vastag törött védekezésén keresztül a kapu bal oldalán lőtte a tizenhat éves vonalról a labdát.

A Juventus azonban ismét átvette a vezetést, ezúttal Kulusevski remekelt az edzéseken. Federico Chiesa a bal széltől befelé indulva elindult, majd svéd csapattársa megtalálta a gyönyörű útlevelet. Chiasának csak el kellett vennie a labdát és a hálóba húzni a távozó kapus mellett.

A döntő előtt már tudni lehetett, hogy ez Buffon búcsúmérkőzése lesz, a veterán kapus több védéssel segítette csapatát, amelytől szép emlékekkel és trófeával búcsúzhatott. A kapuson kívül senki sem nyert több olasz kupát, ötször nyert a Juvével és egyszer a Parmával.

Győzelmével a Juventus megnyerte a 14. Coppa Italia-t, míg az Atalanta egymás után a negyedik döntőben hiányzott.

Ahol a futball elméje és szíve találkozik!

A legjobbak közül választott írások.

Minden hónapban legalább 24 kiváló minőségű tartalom havonta 990 forintért. Próbálja ki 490 forintért az első hónapban!

Amint azt csapatunk összetétele ígérte, a szövegek a legkülönfélébb műfajokban és témákban fognak megjelenni: lesznek elemzések, interjúk, rövid prózák, beszámolók, hazai és nemzetközi témák, adatok és cikkek vélemény alapján.

Maradjon nálunk minél többen, hogy együtt modellezhessük és felépítsük az új magyar futballmagazint, amely ki akar emelkedni az írások szintjén és egyediségén keresztül! Iratkozzon fel, olvasson, kövessen minket, vitázzon velünk, adjon ötleteket! Üdvözöljük mindenkit ebben a közösségben, akik számára a futball csak játék, és mindenki számára, akinek a futball több, mint játék.

PRÓBÁLD KI!