Fucsovicsot a US Open győztes teniszezője csiszolta

Elismerően beszélt első római ellenfeléről, Fucsovics Mártonról Dominic Thiem, a férfi tenisz világranglista negyedik helye.

Az osztrák játékos olyan erővel számolt, amelyre a nyitó fordulóban számított, és csak szerdán indul a Foro Italicóban, a 32 között.

Martin nagyon kellemetlen ellenfél. Játszottam ellene az ATP sorozatban, és juniorként úgy gondolom, hogy életének formája. Megkezdődött a szenzációs év

– A US Open címvédője dicsérte Magyarország Davis Kupa válogatott vezetőjét, aki Japán első fordulójának fő vesztese volt Josihito Nisioka könnyedén ver.

A 27 éves Thiem elmondta, hogy különösen azután edzett, hogy elbúcsúzott a múlt hét madridi elődöntőjétől. “Az elmúlt években gondjaink voltak a Madrid-Róma váltással, mert a tengerszint felett vagyunk, a salak és a körülmények eltérőek” – magyarázta a teniszező, aki korábban kétszer is kiesett az olasz főváros nyitófordulójában.

“Most minden idegességemmel a holnapi játékra koncentrálok, ami nem ígérkezik könnyűnek.”

A világranglista 44. helyén Fucsovics háromszor találkozott Thiem-szel, és egyelőre nem nyert szettet a négyszeres Grand Slam-döntős ellen.