Fucsovics számára nehéz újra és újra megtalálni a motivációt

Fucsovics Márton, a mai magyar teniszező, aki az egyesület honlapján készül a következő feladatokra, beszélt Andrej Rubljov által elszenvedett vereségekről és a salakszezonra vonatkozó terveiről is.

Az MTK játékosa karrierje legjobb kezdetén ment keresztül, és a Monte Carlo verseny után főként Budapestre érkezett, hogy feltöltődjön, ami tervezett edzéseket jelent számára. A világranglista 39. helye az eddigi pontok szerint a 15. legjobban teljesítő teniszező, a különbséget az okozza, hogy az ATP jelenleg még a koronavírus-járvány előtti eredményeket is figyelembe veszi.

CSATLAKOZÁS

A magyar teniszszövetség megszabadulna 20 milliárd költségétől

2019-ben a teniszszövetség akkori vezetése minden szempontból kedvezőtlen szerződést írt alá a Fed Kupa megrendezésére. A jelenlegi testület, amelynek már Lázár János az elnöke, megpróbálja enyhíteni a károkat, most a világjárványra hivatkozva.

“Ezzel egyáltalán nem foglalkozunk, a jelenlegi szabályok szerint kell játszanunk, és a régi pontszám augusztusban kezdődik újra” – mondta egyik edzője. Jancsó Miklós.

“Ami igazán fontos, hogy Madridban és Rómában, vagyis a 2000 ATP-tornán fő kép lesz, mint alany. Nagyon nehéz sorozaton van túl, ezért döntöttünk úgy, hogy most otthon csináljuk. Sok jó mérkőzést játszott, de Marcinak nagy az igénye az edzésekre, és úgy gondoljuk, hogy szüksége volt rá. ”

A Magyar Davis Kupa válogatott vezetője az év elejéhez kapcsolódóan életre hívta a legjobb 10 Andrej Rubljov elleni mérkőzéseket.

“Az idei hat vereségemből négy az ő nevében szerepel, rendkívül jó játékos, aki képes vezetni a világot. Nagyon keményen játszik, minden lövést keményen eltalál, tenyérből, hátulról és a szervóról nyer, és sok önbizalma van “- elemezte az ATP rangsorának hetedik orosz teniszezője.

A 29 éves Fucsovics is a legjobb 10 közé tartozik, de azt is tudja, hogy ennek elérése érdekében a játék minden elemén javítania kell. Ebben az értelemben az orgonát emelte ki, mint a leginkább javításra szorulót, de folyamatosan a tenyerén és a hátán dolgozik.

Egy másik edző, Nagy Zoltán a közös munka elmúlt másfél évének legnagyobb eredménye szerint az összegyűjtött és motivált játék. A szakember kifejtette, hogy tanítványa a győztes mérkőzések során szinte rendíthetetlen volt ettől az állapottól, és bár vannak olyan technikai elemek, amelyeken javítani akarnak, az általuk választott út jónak tűnik.

Ami a terveket illeti, Madrid és Róma után Genf van napirenden, ahol 2018-ban eddig egyetlen trófeáját nyerte el, ráadásul Roger Federer pályára is lépnek, lehetőségük lesz együtt dolgozni. Ismeretes, hogy a svájci sztár jó kapcsolatban áll Fucsovics Mártonnal, és többször meghívta edzésére.

Nagyon nehéz újra és újra megtalálni a motivációt, minden reggel felkelni, bepakolni a táskámat, utazni vagy edzésre járni.

Az MTI a 29 éves Fucsovicsot idézte.

“Úgy gondolom, hogy a sikerek határozzák meg, hogy továbblépjek és a ranglista élére kerüljek. A salakra váltás számomra mindig nehéz, időbe telik. Nem mondanám, hogy nem tetszik ez a felület, mert Genfben nyertem és salakoztam, tavaly pedig a legjobb 16 között voltam a Roland Garroson, így nagyon jól tudok rajta játszani, csak két-három hétbe telik nekem, hogy megszokom “- tette hozzá.