Fucsovics két pontra volt a világ szenzációjától

Fucsovics Márton három szettben Ausztria a negyedik helyen kiesett Dominic Thiem A római salakos tenisztorna férfi tornájának második fordulójában írta az MTI.

Az első két meccset a magyar teniszező nyerte, aki a 44. helyet foglalta el a világranglistán, Thiem azonban 3: 3-ra holtversenyben állt. A stabil alapjáték mellett Fucsovics több tényt is megmutatott, így hátralépett az 5-re: 3 és bár elkövetett néhány hibát, harmadszor is megnyerte az ellenfél adogatójátékát, így az első szettet 6: 3-mal tette meg.

A két játékos negyedszer találkozott – minden alkalommal salakon -, és Fucsovicsnak sikerült először szettet nyerni Thiem ellen.

A magyar teniszező a második felvonásban is együtt játszott, 3: 1-re vezetett az American Open tavalyi győztese ellen, aki azonban ezúttal jobban teljesített és egyenlített (3: 3). Fucsovics 5: 4-nél, majd 6: 5-nél fogadóként lezárhatta volna a játékot, de sikertelen volt, így egy rövidítés történt, amelyben a Nyíregyháza 5-4-re vezetett, így két ponttal elvált a győzelemtől, de végül kiesett 7-5-re, ezzel Thiem két óra múlva egyenlített.

A harmadik szett a legsimább volt, az osztrák sokkal kevesebbet teljesített, mint korábban, ezúttal nem volt játék, így 2 óra 35 perc alatt megnyerte a mérkőzést.

ATP-torna, Róma, 2. forduló

Barbie