Fucsovics csak egy kőhajításnyira van Federertől

Fucsovics Márton a svájciak két szoros szettben bizonyultak jobbnak A Henri Laaksonen A keddi első fordulóban a genfi ​​férfi tenisztorna 481 ezer euró (170 millió forint) össznyereménnyel jutott a legjobb 16 közé.

A meccs a világranglistán 44.-vel kezdődött. Fucsovics kudarcos orgonajátékával, de a magyar játékos rögtön szakított egy nullán nyert bummal. Ezután kvalifikációjából újabb adogatós játékot vitt hazai ellenfeléhez (150), aki 4: 1-re lépett.

A folytatás azonban nem ment olyan gördülékenyen: Laaksonen a második szünetet tartva 4: 4-nél elkapta magyar ellenfelét. Fucsovics visszanyerte a vezetést – svájci riválisának még orgonaboomjában sem engedett pontot -, majd kapott egy break labda, amelyet nem tudott kihasználni.

Nem úgy, mint a 6: 5-ös előnye a következő szünetben, és labdázni.

A második szett elején mindketten hozták a saját orgonaboomját, majd Fucsovics következett 3: 2-es vezetéssel, majd négy szünet következett egymás után. Laaksonen egyenlítése után ismét 5: 5-re alakultak a döntő felei, a nagy küzdelem végén pedig a magyarok bizonyultak jobbnak, akik egy újabb, 1 óra 50 percig tartó szünetlabdával zárták a mérkőzést.

Fucsovics nyolcadik döntő ellenfele a 32 éves horvát Marin Cilic (46.) vagy 19 éves svájci Dominic Stephan Stricker (419.), első helyen a világklasszis következik, Roger Federer (8.) a negyeddöntőben következhet.

Eredmény, 1. forduló (16.):

Fucsovics Márton – Henri Laaksonen (svájci) 7: 5, 7: 5

Ahol a futball elméje és szíve találkozik!

A legjobbak közül választott írások.

Minden hónapban legalább 24 kiváló minőségű tartalom havonta 990 forintért. Próbálja ki 490 forintért az első hónapban!

Amint azt csapatunk összetétele ígérte, a szövegek a legkülönfélébb műfajokban és témákban fognak megjelenni: lesznek elemzések, interjúk, rövid prózák, beszámolók, hazai és nemzetközi témák, adatok és cikkek vélemények alapján.

Kérem, maradjon minél több embernél, hogy együtt modellezhessük és felépítsük az új magyar futballújságot, amely az írások színvonalával és egyediségével akar kitűnni. Iratkozzon fel, olvasson, kövessen minket, szidjon, adjon ötleteket. Üdvözöljük mindenkit ebben a közösségben, akik számára a futball csak játék, és mindenki számára, akik számára a futball több, mint játék.

PRÓBÁLD KI!