Fontos hír azok számára, akik aggódnak Hosszú Katinka negyedik olimpiai aranya miatt

Katinka hosszú a hétvégét Svédországban töltötte, ahol a stockholmi állomáson úszott a Nordic Swim Tour sorozatban. Emlékezetes felfelé vezető út Shane Tusuppal megcsinálta és sikereket gyűjtött a siker érdekében, az országos bajnokság szinte minden pályáján és egy ilyen kis versenyen indult.

Összehasonlításképpen, nem túlzta a rajtokat sem március végén, sem a hétvégén. Stockholmban csak gyorsan, pillangón és vegyesen versenyzett, az első kettő hosszabb távokon kezdett többet. Ezek alapján úgy tűnik, hogy Katinka egyelőre erőinek visszaszerzésére koncentrál. A svéd fővárosban

Mindez azért érdekes, mert a világjárvány miatti rivalizálási időszak után három aranyérmet nyert az országos bajnokságokon (akkor 200 és 400 vegyes és 100 pillangó) és ezúttal, de időeredményei messze nyomokban voltak a szokásoshoz képest az előző időszakban.

A jelenlegi leghosszabb vegyes számban szereplő Katinka például további 12 másodpercet, majd a medence hosszának felét kapja csak 2016-tól (4: 26,36).Jó hírt mondani azoknak, akik aggódnak a hármas olimpiai bajnok negyedik olimpiai aranyérme miatt: bár március végén a Duna arénában 200 vegyes volt néhány évszázaddal (2: 11,47) és 200 pillangó sokkal több másodperccel (2 : 08.45) jobban úszott, mint Stockholm, de a legnehezebb és legtartósabb versenyen a 400 vegyes már javult (4: 42.25 vs. 4: 38.85), nem kevés.

Vagy alig több mint három hónappal a tokiói úszóverseny kezdete előtt:

távol a felső formától, de Katinka, még ha apró lépésekben is, de javulást mutat.

Tenerifére utazik egy hosszú edzőtáborba április 24-én (Milák Kristófék akkor is és ott is), ahonnan öt nappal a május 17-én kezdődő budapesti Európa-bajnokság előtt tér haza.