Florentino Pérez a Superligából: A klubok nem adhatják fel

A Real Madrid elnöke, Florentino Pérez elmondta, hogy a 12 alapító klub továbbra is a Super League European Football (ESL) -be szerződik, vagyis a tagok – bár a legtöbben már mondták – nem hagyhatják el a társaságot. A madridi klub elnöke, aki egyben az ESL első számú vezetője, erről beszélt az AS spanyol sportnapilapnak adott interjúban, miután gyakorlatilag mindenki megtámadta a hétfőn bejelentett kezdeményezést és a 12 alapító csapat közül elvileg csak a Real és Barcelona.

A probléma az, hogy a klubok nem tudják feladni

Pérez mondta az MTI cikke szerint. “Természetesen néhányuknak azt kellett mondania, hogy nyomás alatt van, de ez a projekt vagy valami nagyon hasonló megvalósul. És remélem a közeljövőben. ”

A húsz csapatra tervezett Európai Szuper Liga létrehozását vasárnaptól hétfőig jelentették be, az alapítók között hat angol, valamint három olasz és spanyol klub szerepel, de a terv magas politikai és sportkörökben van, a Nemzetközi Szövetség (FIFA) és az Európai Szövetség (UEFA). Nagyszabásúan is ellenezte. A rajongói csoportok is bírálták a tervezett sorozatot.

Ezt követően kedden este először a Manchester City jelentette be, hogy feladja a terjesztést, majd szerda hajnalban a Chelsea következik, majd az Arsenal, a Liverpool, a Manchester United és a Tottenham Hotspur is feladta a kezdeményezést.

Az Atlético Madrid és az Internazionale szerdán délutáni lemondásával, valamint a Juventus és az AC Milan által a bajnokság jövőjével kapcsolatos bizonytalanság bejelentésével csak két klub, az FC Barcelona és a Real Madrid marad hivatalos tagja a Szuper Ligának, amelyet a tervek szerint 15 állandó résztvevője van.

CSATLAKOZÁS

Mi fogja megmenteni az európai futballt, ha nem a Szuperliga?

Az elit klubok tulajdonosai rosszul fürödtek a felkészületlen Szuper Liga ötletében, de komolyan helytelen mindenki számára, aki úgy véli, hogy az UEFA most nyeregben van – senki másnak nincs jelentős válasza az alapítványok mögött álló problémákra a futballpiramis.

A 74 éves Perez azt is cáfolta, hogy az amerikai JP Morgan befektetési bank, amely készen áll a ligát 3,5 milliárd euróval támogatni, feladta a projektet.

Ez nem igaz, ők sem mentek el. Időt kértek tőlük, hogy reagáljanak, mint a 12 klub. Ha változtatásra van szükség, akkor változni fogunk

– mondta a sportmenedzser.

Úgy véli, hogy vagy létrejön ez a sorozat, vagy a klubok megsemmisülnek.

“Az egyesületek fellázadnak, mert csak az állam által finanszírozott klubok, vagy azok, akiknek több millió dolláros tulajdonosuk van, szórakoznak, és nem jelent számukra problémát, ha több száz eurót veszítenek egy szezonban” – mondta Florentino Pérez.