Fehérvár AV19: Az edző változó tenyere ismét eljött a Magyar Kupában

A Hydro Fehérvár AV19 jégkorongcsapata kedden úgy döntött, hogy nem folytatja a munkát a finn csapattal, tekintettel a hétvégi Magyar Kupában elért eredményekre. Antti Karhula vezetőedzővel.

Az osztrák bajnokságban érdekelt csapatot szombaton kikapta a házigazda Erste Ligás DEAC a debreceni MK-döntőben, és csalódást okozott Fehérváron.

“A vezetőedzővel a kupahétvége előtti szakmai megbeszélések során tisztáztuk a két mérkőzés célját. A hétvégi események kapcsán azonban a klub olyan mértékű bizalomvesztést váltott ki, amely lehetetlenné teszi a további együttműködést. Ezért ma úgy döntöttünk, hogy többé nem fogunk együtt dolgozni “- magyarázta. Szélig Viktor, a klub vezérigazgatója.

A Volán remekelt az osztrák bajnokság alapszakaszában, kiesett a legfelső kamrába, de később kudarcot vallott, 0–4-re esett a Vienna Capitalas ellen a negyeddöntőben, majd az MK kudarca következett.

Karhula tavaly januárban vezette a csapatot, elődje, Hannu Järvenpäät kizárták, mert a várakozásokkal ellentétben nem tudta megvédeni a Magyar Kupa elsőbbségét.