Ez valóban megmutatja, milyen jó Haaland, amikor hirtelen elfelejt gólt szerezni

Hat pontot szerzett az első három vb-selejtezőn a norvég labdarúgó-válogatottban, amely Gibraltár és Montenegró ellen egyaránt győzött, ám a törökök otthon könnyedén kiesett.

A norvégok a három mérkőzésen négy gólt szereztek, de a dortmundi csatára Erling Haaland soha nem volt a góllövők között, annak ellenére, hogy mindhárom meccsen kezdő volt.

A norvég VG a Sofascore statisztikája szerint azt írja, hogy a Haaland három mérkőzésen először gólsorozatot produkált, mióta a Bryne csapata igazolta Molde-ben 2017 januárjában.

Vagyis az elmúlt négy évben Haaland a gólokhoz szoktatta jelenlegi csapata szurkolóit, így előfordulhat, hogy akár hármas gólsorozat is feltűnő vele kapcsolatban.

Most is lehetősége volt jól fizetni, három pozíciója volt Gibraltár ellen, gólt szerzett a törökök ellen, majd Montenegró ellen is megpróbált, de sikertelenül.

Pályafutása során tíz meccs volt a leghosszabb időszak, amikor Haaland gól nélkül maradt, de akkor csak kétszer volt kezdő. Tavaly megesett vele, hogy a Freiburg és a Mönchengladbach elleni bajnokságban, valamint a BL nyolcaddöntőjének PSG elleni utolsó visszavágóján sem talált be, de aztán csak csereként lépett be a párizsi meccsbe.

A törökök elleni vereség után két volt norvég válogatott, jelenleg szakmai kommentelőként dolgozik John Arne Riise és Morten Gamst Pedersen azt is hangsúlyozta, hogy a csapatnak sokkal jobban ki kell használnia Haaland erősségeit, és ezeket ki kell játszania.

A 20 éves Haaland 10 válogatott mérkőzésen 6 góllal rendelkezik, és továbbra is sok lehetősége lesz lövéseinek növelésére.

A norvég válogatott kapusa a Jörgen Juve, aki 1929 és 1937 között 45 meccsen 33 gólt szerzett, és igazi polihisztor volt, mert karrierje után újságíró lett, és könyvei megjelentek.