“Ez nem valami profi volt” – kritizálta Vettel a bírákat

Ez nem az Emilia Romagna Nagydíj volt Sebastian Vettel neki jött a felfedezés Aston Martinnal. A négyszeres Forma-1-es világbajnok kezdettől fogva kikerült a dobozból, mert féken kellett fejlesztenie csapatát, majd a 22. körben 10 másodperces stop-and-büntetést kapott, mert az ötös autóban nem volt gumiabroncs perccel a verseny kezdete előtt. Vettel nem vitatja a büntetést, de azt mondja, amikor megkapta.

Versenyünk jobb lehetett volna, ha az FIA időben figyelmeztet bennünket. Megsértettük a szabályt és megbüntettek. De ezt a verseny kezdetéig nem jelezték. Így utólag nagyobb büntetés volt, mintha korábban beszámoltak volna róla. Nem volt profi, de ez a verseny nem ezt döntötte el

– mondta Vettel, aki a visszaszámlálás előtt két körrel elküldte a versenyt, aki a szezon elején nem kapott gólt, míg csapattársa Lance Stroll már a tizedik és a nyolcadik helyet foglalja el.

Most újabb kéthetes szünet következik a Forma-1-ben, a következő versenyre május 2-án, hétvégén kerül sor Portugáliában.