Európa-bajnoki próba: 0–0-s döntetlen az írek ellen, legközelebb a válogatott játszik az Európa-bajnokságon

Illyés Tibor / MTI

Élő

hírek

Legutóbbi edzőmeccsén gól nélküli döntetlent játszott az írországi magyar labdarúgó-válogatottal. Egy hét múlva Marco Rossi csapata Portugáliával találkozik az Európa-bajnokságon, részben Budapesten. A magyar csapat veretlen maradt a tizenegyedik egymást követő mérkőzésen.

Marco Rossi kissé meglepődött, amikor bejelentette az indítót, mert az elindult Kecskés Ákos, Bolla Bendegúz és Varga Roland Ez. Sallai Rolandot inkább megpihentek, izomfájdalmakra panaszkodtak.

A mérkőzés elején az ír játékosok letérdeltek, jelezve, hogy elítélték a kizárás minden formáját, míg a magyar válogatott tagjai állva maradtak – ahogyan azt az MLSZ jósolta – és feltüntették a Respect feliratot az ingeken. Volt, aki fütyült a lelátón, miközben az írek térdre estek.

Toltuk a mérkőzés kezdetét, de akkor Írországnak volt az első nagy lehetőség, egy fejes után a léc segített. Gulácsit. A magyar csapat megpróbált átjutni, de nem volt benne nagy veszély Szalai Ádám a kapust bátor fejjel védte.

Szalai Ádám továbbra is a válogatott legveszélyesebb játékosa volt, minden labdáért harcolt, és szinte minden helyzetünkben ott volt.

A második félidőben hosszabb volt az unalom, de aztán az utolsó tíz percben mindkét oldalról adódtak helyzetek, de több tényt láttam az ír kapusról és egy vendégről az oldalsó hálóban bombázott cikk-cakkban – Bogdán , akit Gulács megváltoztatott, neki is volt mit védenie. A mérkőzés nem volt felejthetetlen, de a magyar válogatott tizenegy mérkőzés óta veretlen, húsz éve nincs erre példa. Kezdőt is avattam a hajában Schön Szabolcs személyesen.

A magyar csapat négy nappal később kedden az Európa-bajnoki csoportban fogadja a portugál hátvédet, a világbajnok francia lesz a Puskás Arénában, június 23-án pedig a németek lesznek a németek vendégei Münchenben.

Az előkészítő mérkőzés

Szusza Ferenc Stadion, 10 000 néző, v. Daniel Stefanski (lengyel)

Magyarország – Írország 0-0

Magyarország: Gulácsi (Bogdán, 63.) – Kecskés, Orbán, Szalai A. – Bolla (Lovrencsics, szünet), Kleinheisler (Nego, 63.), Nagy Á., Schäfer, Fiola (Hahn, 79.) – Szalai Á. (Schön, 89.), Varga R. (Varga K., szünetel)

Írország: Bazunu (Kelleher, szünetel) – Doherty, O’Shea, Egan, McClean (Manning, 85) – Cullen, Hourihane (Molumby, 56) – Lovag (Ogbene, 89), Parrott (Horgan, 56), Duffy – Idah (Collins) , 89.)

Golgheter:

Sárga kártya: Szalai A. (72.)

Piros lap:

Ahol a futball elméje és szíve találkozik!

s24 logo dt

A legjobbak közül választott írások.

Minden hónapban legalább 24 kiváló minőségű tartalom havi 990 forintért. Próbálja ki 490 forintért az első hónapban!

Amint azt csapatunk összetétele ígérte, a szövegek sokféle műfajban és témában fognak megjelenni: lesznek elemzések, interjúk, rövid prózák, jelentések, hazai és nemzetközi témák, adatok és cikkek vélemények alapján.

Maradjon nálunk minél többen, hogy együtt modellezhessük és felépítsük az új magyar futballmagazint, amely az írások színvonalával és egyediségével akar kitűnni! Iratkozzon fel, olvasson, kövessen minket, vitázzon velünk, adjon ötleteket! Üdvözöljük mindenkit ebben a közösségben, akik számára a futball csak játék, és mindenki számára, akinek a futball több, mint játék.

PRÓBÁLD KI!