Észak- és Dél-Korea csatlakozik a 2032-es olimpiához

Február végén a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) jelezte, hogy Brisbane-nek kedvez a 2032-es olimpiai játékokon, és ezért célzott párbeszédet kezdeményez az ausztrál várossal. Mivel a Magyar Olimpiai Bizottság a verseny kérdésével is foglalkozni kezdett, ez a hír azt jelentette, hogy a 2032-es budapesti olimpia terve a rajtnál kudarcot vallhatott.

Hogy még csalódottabbak legyenek azok, akik bíznak a budapesti olimpiában: az insidethegames.biz a dél-koreai Yonhap hírügynökséget idézve arról számolt be, hogy a két Korea, vagy a két főváros, Szöul és Phenjan 2032-re közös, és ez már megtörtént. jelentette a NOB-nak.

A két szomszédos ország gyökeresen ellentétes politikai berendezkedésétől függetlenül ez az elképzelés nem tért el annyira a valóságtól. Phenjanban, a 2018-as téli olimpián egyesült észak-koreai csapat vett részt a női jégkorong-tornán, a két ország pedig együtt vonult a nyitó és záró ünnepségre.