Érzékeny pillantás az egészséggel kapcsolatos fitneszprogram megtervezésére, végrehajtására és rögzítésére

Tegyük fel, hogy ismer valamennyit az edzésről és részt vesz egy furcsa edzésen. De mi van akkor, ha nemrégiben kényszerítő késztetést érzett arra, hogy komolyan foglalkozzon az edzésprogrammal és “valóban edzen”. Hogyan lépne a következő szintre?

Nos, mivel az egészséggel kapcsolatos alkalmasságról beszélünk, nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy ez egy fizikai állapot, amely 5 szerves összetevőből áll, a “jó egészséghez” kapcsolódva. Ezek tartalmazzák:

• Kardiovaszkuláris gyakorlatok
  • Test felépítés
  • Izomerő
  • Izomállóképesség
  • Rugalmasság

Ezeknek az összetevőknek a pillantása könnyen megmondja, hogy olyan edzésprogramot kell kidolgoznia vagy megszereznie, amely elsősorban aerob és anaerob testmozgást tesz lehetővé. Ez egyszerűen edzést jelent a szív-tüdő és a test fő izmainak kapacitásának növelésére. A képzést kiterjesztenék a biomechanikai funkciók megfelelő kezelésére is az ízületek általános mobilitásának és a kötőszövet tónusának javítása szempontjából. Végül a testösszetétel az egészség és / vagy a betegség kockázatának fontos és előrejelző mutatója – az aktív vagy a mozgásszegény életmódtól függően. A szükséges edzésprogramok és táplálkozási terv révén a testösszetétel tükrözi a kívánt arányt.

Röviden, kívánatos növelni a sovány testtömeget az izom állapotának optimalizálásával, miközben megfelelő táplálkozási terv és aerob testmozgás révén csökkenteni kell a testzsír szintjét.

Most, hogy van egy keretelképzelésünk arról, hogy mit jelent az erőnlét javítása és az egészségünk javítása, azonnal belemehetnénk és elkezdhetnénk az edzéseket, igaz? Igen kifejezéssel, de a testünk “blokkolása” és átalakítása iránti elkötelezettség nem jelenti automatikusan azt, hogy el fogjuk érni a célunkat. Szükségünk van egy játéktervre.

Gondoljuk át egy pillanatra, hogyan lehet sikeresen bejárni a feltáratlan vizeken. A válasz viszonylag egyszerű, de van Ez fogás: csak egyszer van választott úti célt és időkeretet, vegyen elő egy térképet, tervezze meg útvonalát, készítse elő az utazást és kezdje el. Ez a metafora hasonlóan vonatkozik a testének átalakítására, ezért vegye figyelembe a következő fontos szempontokat:

• Tudja meg, mi a célja vagy célja.

(Ebben az esetben a test nézete három hónap alatt megváltozott – ha ez a kívánt programablak). Irányítás nélkül csak a képzés és az a feltételezés, hogy valahogy sikerülni fog az úton, ugyanazokat az eredményeket adja, mint egykor – egy kicsit értékes.

• Gondosan olvassa el a választott program edzés- és táplálkozási elveit
  • és ismerkedjen meg a megfelelő időtartamhoz szükséges fitnesz tevékenységekkel. Amint gyakran megismétlem, különösen az irányításom alatt álló személyek számára, az a leghasznosabb, ha a lehető legtöbb olvasással bővíti ismereteit és megértését az egészség- és fitnesziparral kapcsolatos számos témában.

• Döntse el, hogy otthon vagy egy fitneszközpontban fog edzeni
  • , mert ez befolyásolni fogja a súlyzós edzés technikáit (az izomerő és az állóképesség edzéséhez kapcsolódik). Az aerob testmozgást viszont tornateremben vagy az úton, a pályán vagy a sportpályán végezhetjük. Ha úgy dönt, hogy súlyzós edzést végez otthon, akkor be kell fektetnie néhány alapvető felszerelésbe, például egy állítható súlyzóba, egy rúdba, valamint egy padba stb. Azt javaslom azonban, ha kezdő vagy, kezdetben fontold meg egy fitneszközpont (vagy edzőterem) használatát. Így végre felállíthat egy otthoni edzőtermet, tisztábban értheti a hatékony edzéshez szükséges minimális felszerelési követelményeket, valamint az ehhez a lehetőséghez szükséges helyet.

• Az utazás előkészítő része egy kis napi eljárással jár. Lehet, hogy ezt húzásnak vagy banalitásnak gondolja – ne kövesse el ezt a hibát. Rendkívül fontos a előre tervezze meg étkezését és edzését. Csak egy egyszerű, 10 perces eljárásra van szüksége az előző napon. Végül rájöhet, hogy a program befejezése után összeállíthatja a menet közben. Bár lehet, hogy ezt valamennyire meg tudja csinálni az étkezéssel, ezt sokkal nehezebb megtenni. ad hoc a gyakorlat részét, és még mindig eredményeket ér el. Ez igaz akár „vágási” ciklusban (súlycsökkentés a definíció növelése érdekében), akár az építési szakaszban, vagy egyszerűen csak karbantartási programban.
  • A te a siker rendkívül függ a napi tevékenységek és a heti haladás rögzítésétől. Kiegészítő intézkedésként érdemes megfontolni a rendszeres fényképek készítését, például havi időközönként. Ez nem csak abban segít, hogy megnézze, hol hajtott végre (vagy amire még szüksége van), hanem arra is, hogy motivációját magasan tartsa. A részletes képzési napló lehetővé teszi annak felmérését is, hogy mikor és hogyan kell fokozatosan módosítani a program tevékenységeit. Tevékenységének nyomon követése elengedhetetlen ahhoz, hogy segítsen a pályán maradni.
  • Végül hetente egyszer ellenőrizze és rögzítse a testsúly és a testzsír mérését. Ne legyen megszállottja ennek a mindennapi tevékenységnek, bár a heti értékek igazabb jelzést adnak a fizikai változásról. Általában vasárnap este csinálom az enyémet, és gondos tükör segítségével elvégzem az önellenőrzést. A testzsírszint ellenőrzéséhez egy csipetnyi hajtogatást is végzek a csípőcsontom felett egy centiméterrel. A haladás másik gyakorlati mutatója a ruhák derék- és fenék körüli “illeszkedése”. Ne feledje, hogy a fürdőszoba mérleg csak a teljes testtömeget mutatja. Sokkal fontosabb az izom és a zsír arányának növelése, ami nem feltétlenül jelenti azt, hogy a létra nagyon fontos mutatója lesz az előrehaladásodnak, vagy társad lesz az utazás során.
  • Megvan – egy rövid ellenőrzőlista, amely segít megtervezni és sikeresen végrehajtani testének egészségi állapotát átalakító programját. Egy általánosan használt közmondás idézésére aki elmulasztja a tervezést, az bukni szándékozik.

Hozza ki a legtöbbet erőfeszítéséből, és hagyja, hogy ez a lehető legkevesebbet történjen. Sok szerencsét.