Érintse meg a Szuper Ligát: Megértem, hogy az emberek nem boldogok

Míg a fél világ az Európai Szuper Ligáról beszél, az UEFA azzal fenyeget, hogy kizárja a kérdéses csapatokat az összes létező sorozatból, és kitiltja a játékosokat a világ- és Európa-bajnokságról, a 12 alapító klub egyikével, a Liverpool a Leeds elleni fontos mérkőzésre készül Egyesült. A Superliga elkerülhetetlen téma volt a hétfő esti bajnokság előtt, Jürgen Kloppot – kérdezték, mert a liverpooli menedzser korábban már magát az ötletet is bírálta.

CSATLAKOZÁS

A futball, amit ismertem, eltűnt

A nemzetközi futball hosszú ideje egyirányú utcán fut, ahonnan sem tolni, sem megfordulni nem lehet. Két lehetőség van, egy zár és egy állandó előrejutás. A Superligával a legjobb klubok megszavazták a továbbjutást.

“Az érzéseim ezzel kapcsolatban nem változtak. Először vasárnap hallottam róla [a csatlakozásról], Nem volt sok információm róla, csak arról, amit az újságok írtak. Ez nem könnyű. Az emberek nem elégedettek vele, megértem őket. De nem tudok többet mondani, sem én, sem a játékosok nem voltunk részesei a folyamatnak. Alig várjuk a történetet “- mondta Klopp a Sky Sportsnak. Azt mondta, hogy az 53 éves játékos a Bajnokok Ligájában szerepel, mióta profi labdarúgással foglalkozik. Személy szerint szereti az érte harcoló csapatokat. Mint West A Ham Unitednek például most van esélye bejutni a csoportkörbe, bár remélik, hogy a medence végül a legjobb négy között végez.

Mit akarok még mondani, hogy olyan dolgokat hallottam, amelyek nem tetszettek. A Liverpoolnak több pár döntése van. A futball legfontosabb részei a szurkolók és a csapat. Nem hagyhatjuk, hogy bármi álljon a kettő között

Mondta a német menedzser, aki beszélt a rajongók által készített transzparensek meghallgatásáról is, de hangsúlyozta, hogy a játékosok nem tettek semmi rosszat.

Úgy érzi, hogy most együtt kell dolgoznia, ez természetesen nem azt jelenti, hogy mindent el kell fogadnia. Nem tudja, miért jött a 12 klub erre a döntésre, csak annyi, hogy minél több pénz van, annál több meccs fontos. Maga szerint változtatásokra van szükség, de szerinte időt kell hagyni arra, hogy felkészüljenek rá.