Elpusztította a korona vírust az egész csapatban, kiállva a hét játékos meccsén

Meglehetősen szürreális történet: a kolumbiai labdarúgó-bajnokságban az Águilas Doradas nevű csapatnak csak hét játékosa maradt sérülések és koronavírus-fertőzés miatt, ám a szövetség nem halasztotta el, így mérkőzést kellett játszaniuk Boyacá Chicó ellen. A hét játékos közül kettő kapus volt, így egyikük a pályán játszott.

A játék előtt Águilas játékosai két malmot támogatva jelezték, hogy csak azért játszanak, hogy elkerüljék a büntetést. Az egyik azt mondta: “Az élet az első”, a másik pedig a “Tiszta játék” -t.

A négypontos hátrány ellenére Águilas az első félidőt 0-0-ra csökkentette, majd az 57. percben először kapitulált, majd Boyata Chicó még kétszer betalált. A mérkőzés a 79. percben ér véget, Giovanny Martínez mert megsebesült, és így Águilas játékosainak száma a szükséges létszám alá esett.

A csapat a meccs után Twitter-oldalán írta:

Elvesztettük a mérkőzést, de megnyertük a koronavírus elleni küzdelmet. Nagyon büszkék vagyunk rád!

A csapat tizenhat játékosa fertőződött meg a koronavírusban. Bár az elején azt írtam, hogy a történet szürreális, de az NB I-es idényben volt erre példa idén, az Újpest kétszer is megpróbálta elhalasztani a koronavírus fertőzések miatt, de az MTK és a Diósgyőr sem lépett be, -fehérek 4- Ők 0-nál nyert, míg a miskolciak játék nélkül megszerezték a három pontot, mert a denevérek nem tudtak ellenállni.