“Életem csúcsát éltem át a pályán, miközben a feleségem otthon rákban halt meg” – Kadarkai Endre beszélt Egervári Sándorral

Egervári Sándor 68 évesen futott és úszott, jól érezte magát, amikor 2018 augusztusában egyszer becsukta a székét, majd a kórház mennyezetére nézve úgy gondolta, hogy nem éri meg így élni. Aztán ezt a meccset sem adta fel, és bár csak a lövéséből sikerült bottal járnia, mégis életében körbe akar szaladni a pomázi focipályán. A háromszoros magyar bajnok edző és volt szövetségi kapitány többek között Kadarkai Endrének elmondta:

• hogyan próbálta visszafogni a csúcsformában lévő Joseph Kiprichet négy nappal a mexikói 6–0-s világbajnokság veresége előtt, és miért tartja ma is jó döntésnek a nemzeti csapat számára a tésztaevést;
  • mivel ma is kísért egy holland nyolc;
  • hogyan élte meg a mennyet és a poklot egyszerre, amikor 2011-ben egy utolsó pillanatban legyőztük a világ svédjeit;
  • miért gyakorolta a gólörömöt az egyik csapatával folytatott edzésen, és mit mondott két nagyszerű játékosának, akik nem voltak hajlandók átadni egymásnak;
  • hogy érezte magát, amikor 19 ponttal megnyerte az MTK bajnokságot, azonban holland edző váltotta, majd a következő szezonban a Dunaferr edzőjeként Dunaújváros címet nyert az MTK pályáján;
  • hogyan dobta újra Várszegi Gábort, amikor visszatért az MTK kisbankjába;
  • valóban elbúcsúzott a péniszétől a győri klub tulajdonosától, aki kirúgta;
  • hogyan reagált, amikor az öreg fiúk közvetlenül hozzá utaztak a mérkőzéseken, mert akkoriban “dicsőség volt Egervárit eltalálni”?