Egyik kedvenc ellenfelük női kezünk volt a világbajnokságra való kvalifikáció során

A női olimpiai kézilabda-válogatott Olaszországgal találkozik a decemberi spanyolországi világbajnokság selejtezőjében. A párharcok első mérkőzéseire április 16-17 között, a visszavágóra április 20-21 között kerül sor.

A hétfői bécsi sorsoláson az is eldőlt, hogy a magyar csapat első hazai meccsét játssza, és idegenben visszavágó.

A magyar és az olasz csapat eddig ötször találkozott egymással, és az összes mérkőzést a magyarok nyerték meg. Nem először választják ki a két válogatottat a világbajnokság kvalifikációjában: a magyar csapat kettős győzelemmel jutott el az 1997-es németországi tornára az olaszok ellen – írja az MTI.

Ez az év lesz az első világbajnokság, amelyen 32 csapat vesz részt, az 1997-től megszokott 24 helyett. A tornára december 2-19. A Granollers, a Barcelona, ​​a Llíria, Castellón és Torrevieja kap helyet.

A 25. női világkupán összesen 16 válogatott vesz részt. A házigazda spanyolok, a védekezésben részt vevő hollandok, valamint a horvátok, dánok, franciák és norvégok, akik a tavalyi decemberi Európa-bajnokságon elődöntőt hoztak, már tagjai a pályának. Hat ázsiai, négy afrikai, három dél- és közép-amerikai, egy északi és karibi, valamint egy óceániai csapat is eljut a tornára. A nemzetközi szövetség egy vagy két szabad kártyát őriz, attól függően, hogy az ázsiai bajnokságban szereplő óceániai válogatottak bármelyike ​​bejut-e a világkupára.

Európai párok a vb-selejtezőkön

Magyarország-Olaszország
Törökország-Oroszország
Csehország-Svájc
Szlovénia-Izland
Szlovákia-Szerbia
Ukrajna-Svédország
Ausztria-Lengyelország
Románia – Észak-Macedónia
Portugália – Németország
Montenegró-Fehéroroszország

A párbaj nyertesei továbbjutnak a világkupára.