“Egyértelmű büntetés” – hagyta el az újságírót Barca edző

Nem volt kiemelkedően jó mérkőzése Ferland Mendy a Real Madrid játékosa a Barcelona ellen kétszer is tűzzel játszott. Az első félidőben Ousmane Dembélnek ott rúgtak, ami után a Barca játékosai tizenegyest, majd a mérkőzés hajrájában panaszkodtak Martin Braithwaite kikapta a kezéből, ez utóbbi leesett, de akkor is csendben maradt a síp. Még Jordi Alba és Ronald Koeman sárgát kaptak, amiért hevesen panaszkodtak.

Természetesen a Real 2–1-es győzelmével zárult mérkőzés után továbbra is az utolsó ítélet volt a tárgy. Koeman reálisan elmondta, hogy az első félidőben nem voltak elég jók támadásban vagy védekezésben, így két góllal hátrányba kerültek, de a helyzet a szünet után megváltozott. Ugyanakkor megérti, hogy a trükkösök mennyire idegesek a vereség és a választottbírósági döntések miatt.

A második félidőre javítottunk, és csak arra vártam volna, hogy a játékvezető jól döntsön. A büntetés egyértelmű volt, és több mint négy perccel kellett volna meghosszabbítani. Mivel egyértelmű, egyértelmű büntetés volt, és sem a játékvezető, sem az asszisztens, sem a VAR nem vette észre senki

A holland edző a robbanás után elmondta, aki aztán megkérdezte az újságírót, hogy szerinte indokolt-e a büntetés, majd amikor nem kapott választ, elsétált a mikrofon elől.

A játék után a padlóra Gerard Piqué be is lépett arra a pályára, hogy a játékvezető elszámoltatható legyen, Jesus Gil Manzano. Egyébként eredetileg nem szerepelt a klasszikusban, de Mateu Lahoz megrongálódott, ezért megtörtént a pótlás.

A Realt vezető Zinédine Zidane természetesen másképp látta az esetet:

Ha a játékvezető úgy látta, hogy nem értette a szóban forgó tizenegyest, akkor azért teszi, mert nem értette.

A mi szempontunkból amúgy is sokkal fontosabb, amit a helyszínen tettünk. Remekül kezdtük a mérkőzést, bár ezután nehézségeink voltak, mert a Barcelona kiváló csapat. De még mindig sok lehetőségem volt a harmadik gól megszerzésére. Nagyon elégedettek vagyunk a teljesítményünkkel, megérdemeljük a győzelmünket, amellyel senki sem mondhatja azt, hogy a játékvezetőnek tartozunk “- mondta a francia.

A Barcelona mindkét bajnoki klasszikusát elvesztette a Realtól ebben a szezonban. A madridiak győzelmükkel gólt szereztek, és az egymás elleni kedvező eredmények miatt még az élen haladó sportolót is megelőzték, de Diego Simeone csapata továbbra is a turnén van a pályán. A Barcelona csak egy ponttal van lemaradva a harmadik helyen.