Egy Puskás Akadémia játékosa aláírná, ha olyan karrierje lenne, mint Gerának

Puskás Akadémia Játékos, Kiss Tamás Tagja a magyar U21-es válogatottnak is, amely a részben hazai Eb-n Németországba, Romániába és Hollandiába került egy csoportba.

Csoportunk nagyon nehéz, de szeretnénk előre lépni, és én ott leszek, hogy segítsek a csapatnak ebben a tekintetben. Célom, hogy ne csak otthon, hanem Európában is beszéljünk rólunk az Európa-bajnokság után.

Kiss azt mondta, hogy a pályán és azon kívül is központi figurának tartom magam, és vezető akarok lenni.

A húszéves játékos elárulta, hogy az önbizalmának jót tett, hogy jól szerepeltek az NB I-ben a Puskás Akadémiával, mivel a felcsútiak a tabella második helyén állnak. Amikor rájött, hogy oda megy-e, ahova annyira öreg szeretne lenni, Kiss azt válaszolta, hogy korábban, még a Haladás játékosaként, a portugál Benfica és az olasz Frosinone hívta be.

Elmentem volna, de nem csak én. Azonban nem bánom, ha otthon maradok, azóta NB I-es mérkőzéseket gyűjtök, és ha eljön az ideje, több rutinnal tudok belemenni.

Amikor neve megjelent Frosinone kapcsán, francia volt Franck Ribéry számára ehhez képest Kiss szerint ez arra épülhetett, hogy mindketten gyorsak és erősek voltak az egyéni játékban.

Kiss abban bízik, hogy fel tudja kelteni a legjobb csapatok érdeklődését az Európa-bajnokságon, számára a spanyolok és a hollandok a legkedvesebbek a külföldi bajnokságok közül, de Németországban is jól érezheti magát.

Ősszel arról is beszámoltam, hogy amikor az Uphill edzője, Hornyák Zsolt nagyon keményen cipelte Kiset a ZTE elleni meccsen. Utólag úgy látja, hogy az intés jó neki, mert akkor úgy döntött, hogy nem 100, hanem 120 százalékot fog teljesíteni.

Az U21-es válogatottért Gera Zoltán, Vanczák Vilmos és Sándor György emellett az edzői stáb tagja, Kiss szerint a fiatalok profitálhatnak a három szakember játékosként szerzett tapasztalatából.

Most aláírnám, de őt is felülmúlom

Kiss arra a kérdésre válaszolt, hogy vállalná-e, hogy elvigye a Premier Ligában játszó Gerához, aki EL-döntőt játszhat a Fulhamszel.

A magyar U21-es válogatott március 24-én a németek ellen kezdi az Európa-bajnokságot.

A kiemelt képen Kiss (balra) és Varga Roland, az MTK játékosa látható.