Egy pásztor megmentette hat problémás futó életét

A helyi juhász hat futó életét mentette meg a szombati ultramaraton futamon, Kansas tartomány Kansas tartományában, amely 21 futót megölt a rendkívüli időjárás miatt – jelentette az MTI a China Daily kínai napilapban.

Az újság szerint 49 éves Chu Ko-ming Szombaton a szokásoknak megfelelően több mint 30 juhból álló állomány legelészett a dombon. Miután értesült a közeli ultramaratonról, azt tervezte, hogy megnézi az eseményt, de a hirtelen eső és jégeső miatt vissza kellett vonulnia egy barlangba, ahol néha pihenni ment. A férfi a Beijing Newsnak elmondta, hogy borzasztóan hideg volt, pedig kabátot viselve fázott. Chu leterítette a takaróit a barlangban.

Nem sokkal később tudomására jutott egy problémás futó segélykiáltása, akinek segítséget sietett. Az esőben bőrig ázott és csavarodott lábbal futót a pásztor a barlangba vitte, ahol megmasszírozta a lábát, majd tüzet gyújtott és takarókba burkolta az embert. Később négy másik futó haladt el a barlang előtt, és Chu felhívta őket.

Hatodik bajba keveredett, amikor segítséget kezdett kérni. A férfi a földön feküdt és rossz, de tudatos állapotban volt.

Chun végül segített a többi futónak elvinni hatodik társukat a barlangba. A China Daily cikke szerint hét ember végül négy-öt órát töltött a barlangban, mire a mentőcsapatok megérkeztek.

STR / CNS / AFP Chu Ko-ming.

Az egyik futó, akit Chu egészségügyi dolgozó megmentett, elmondta a kínai Hszinhua hírügynökségnek, hogy másfél órával a verseny kezdete után alig tudott mozogni vagy állni a dühös szél viharában. Tapasztalt terepfutóként – már háromszor versenyzett a 100 kilométeres hegyi versenyen – hozott egy szél elleni sürgősségi gyógyszert is – beleértve a glükóz- és káliumtablettákat. Idén először a szervezők nem kényszerítették a versenyzőket egy képernyő illesztésére.

Mintegy 60 helyi lakos segített a mentőcsoportoknak megtalálni a futókat – mondta Luo Chung-chuan, a közeli Changseng falu polgármestere.

Mi helyiek, különösen a Chu-hoz hasonló pásztorok, jobban ismerjük a környéket, ezért segítségünkre volt a megmentése.

Hozzátette.

Összesen 172 ember vett részt a szombati, 100 km hosszú távú versenyen. Szombat délután jégeső, fagy és vihar hirtelen elérte a verseny magas szakaszától 20–31 kilométert. A helyszínre több mint 700 mentőt rendeltek, amelyeknek sikerült 151 lovast biztosítaniuk, öt lovast könnyű sérülésekkel szállítottak a kórházba. A tragédiában 21 haláleset történt.

Ahol a futball elméje és szíve találkozik!

A legjobbak közül választott írások.

Minden hónapban legalább 24 kiváló minőségű tartalom havonta 990 forintért. Próbálja ki 490 forintért az első hónapban!

Amint azt csapatunk összetétele ígérte, a szövegek sokféle műfajban és témában fognak megjelenni: lesznek elemzések, interjúk, rövid prózák, beszámolók, hazai és nemzetközi témák, adatok és cikkek vélemények alapján.

Tartson velünk minél többen, hogy meg tudjuk modellezni és felépítsük az új magyar futballújságot, amely ki akar emelkedni írásának szintjén és egyediségén keresztül! Iratkozzon fel, olvasson, kövessen minket, vitázzon velünk, adjon ötleteket! Szeretettel várunk mindenkit ebben a közösségben, akik számára a futball csak játék, és mindenkit, akinek a futball több, mint játék.

PRÓBÁLD KI!