Egy csapat már nem akar a Szuper Liga klubja előtt állni

Sassuolo vezetőedző, Roberto De Zerbi (a bemutatott képünkön) nem akar ellenállni az AC Milan-nak.

Az Európai Szuper Liga alapító tagjai közül három, a Juventus, az Inter és az AC Milan vezeti Olaszországot. Sassuolo edző annyira ellenzi az ötletet, hogy nem is akar elutazni a szerdai Serie A mérkőzésre.

Ha a vezetőség erre kér, természetesen fel fogunk állni, de nem akarok az AC Milan ellen játszani. Nagyon mérges vagyok, csak 30 percig beszéltem erről a fiúkkal. A futball mindenki számára szól, és ezt éjfélkor közzétett bejelentéssel akarják elsajátítani. Rettenetesen dühös vagyok, túlmegyek

De Zerbi a klub csatornáján nyilatkozott.

Mivel azonban nem hallotta, hogy a szerdai meccs elmarad, mondta a Football Italia Giovanni Carnevali a sportigazgató feladata az volt, hogy De Zerbit álljon fel csapatával.

A Szuper Ligát hat angol sztárklub hozta létre – Manchester United, Arsenal, Liverpool, Tottenham Hotspur, Chelsea, Manchester City -, három olasz – Juventus, AC Milan, Internazionale – és három spanyol – Real Madrid, FC Barcelona, ​​Atlético Madrid és Florentino Pérez, a Real Madrid elnöke.

CSATLAKOZÁS

A futball, amit ismertem, eltűnt

A nemzetközi futball hosszú ideje egyirányú utcán fut, ahonnan sem tolni, sem megfordulni nem lehet. Két lehetőség van, egy zár és egy állandó előrelépés. A Superligával a legjobb klubok megszavazták a továbbjutást.

A húsz csapattal rendelkező sorozatnak 15 állandó résztvevője lenne, és az előző szezon eredményei alapján további öt együttes csatlakozhatna. A mérkőzésekre a hét folyamán kerül sor, így a résztvevő klubok ugyanúgy bekerülnek az országos bajnokságba. A tervek szerint jövő augusztusban két tízes csoportban kezdődnek a küzdelmek, mindegyik gárda kétszer találkozik minden riválisával – otthon és idegenben -, az első három közvetlenül a negyeddöntőbe kerül, míg a negyedik és az ötödik helyezett egymással küzd a maradékért. két hely. Azóta a sorozat visszatérési alapon folytatódik, a döntőre semleges helyen kerül sor május végén.