Drámai mérkőzésen a Győr hét héttel elveszítette a BL elődöntőjét

Illyés Tibor / MTI

Élő

Sport

A címvédő győri Audi ETO KC 27-25 méterre volt a francia Brest Bretagne csapattól a női kézilabda Bajnokok Ligája elődöntőjében, a Papp László Budapest Sportaréna négyes döntőjében.

Ez volt a harmadik csapat egymás elleni harmadik mérkőzése az idei sorozatban, és mindkét csoportkörös mérkőzés döntetlennel zárult. Most, az első félidőben a franciák domináltak, 30 perc után három góllal vezettek, mert a Győr nem találta a szigorú és szoros védekezés ellenszerét, és csak négy gólt lőtt.

Aztán Győr feltámadt és leváltották Silje Solberg fantasztikusan védekezett, csapattársai pedig sokkal ötletesebb támadójátékot produkáltak.

A Brest közel 14 percig nem szerzett gólt, a Győr megszerezte a vezetést, és hajrában közel állt a győzelemhez: egygólos előnyben az a játékos, aki karrierje utolsó előtti meccsét játszotta az utolsó percben Görbicz Anita a büntetés egyre rosszabb lett, és a francia csapat egyenlített, így következett a hosszabbítás.

A két-öt perc alatt a fáradt és egyre feszültebb csapatok három gólt szereztek, így jöhetett a heti párharc, ahol a győriek Veronica Kristiansen és Estelle Nze Minko kényeztetve, míg csak a franciák Ana Gros hibát követett el, így felkészülhet a Brest története első döntőjére, a Győr pedig a norvég Vipers vagy az orosz CSKA Moszkva ellen vívja a bronzmeccset.

Női kézilabda Bajnokok Ligája elődöntők:

Győri Audi ETO KC – Brest Brittany (francia) 25-27 (8-11, 20-20, 22-22)
Budapest, Papp László Sportaréna
v .: Marta Sa, Vania Sa (portugál)
viselet: Kristiansen 8, Brattset, Amorim, Oftedal 3-3, Görbicz, Fodor, Nze Minko, Faluvégi 2-2 és Gros 9, Jaukovic 5, Pop-Lazic 4, Toublanc, Gullden 3-3, Niakate 2, Coatanea 1
találatok / gólok: 50/25, illetve 50/27
kapu teljesítménye: 33, illetve 43%