Drámai mérkőzésen a Győr hét héttel elveszítette a BL elődöntőjét

Illyés Tibor / MTI

Élő

Sport

A címvédő győri Audi ETO KC 27-25 méterre volt a francia Brest Bretagne csapattól a női kézilabda Bajnokok Ligája elődöntőjében, a Papp László Budapest Sportaréna négyes döntőjében.

Ez volt a harmadik csapat egymás elleni harmadik mérkőzése az idei sorozatban, és mindkét csoportkörös mérkőzés döntetlennel zárult. Most, az első félidőben a franciák domináltak, 30 perc után három góllal vezettek, mert a Győr nem találta a szigorú és szoros védekezés ellenszerét, és csak négy gólt lőtt.

Aztán Győr feltámadt és leváltották Silje Solberg fantasztikusan védekezett, csapattársai pedig sokkal ötletesebb támadójátékot produkáltak.

A Brest közel 14 percig nem szerzett gólt, a Győr megszerezte a vezetést, és hajrában közel állt a győzelemhez: egygólos előnyben az a játékos, aki karrierje utolsó előtti meccsét játszotta az utolsó percben Görbicz Anita a büntetés egyre rosszabb lett, és a francia csapat egyenlített, így következett a hosszabbítás.

A két-öt perc alatt a fáradt és egyre feszültebb csapatok három gólt szereztek, így jöhetett a heti párharc, ahol a győriek Veronica Kristiansen és Estelle Nze Minko kényeztetve, míg csak a franciák Ana Gros hibát követett el, így felkészülhet a bresti történelem első döntőjére, a Győr pedig az orosz CSKA Moszkva ellen vívja a bronzmeccset.

Női kézilabda Bajnokok Ligája elődöntők:

Győri Audi ETO KC – Brest Brittany (francia) 25-27 (8-11, 20-20, 22-22)
Budapest, Papp László Sportaréna
v .: Marta Sa, Vania Sa (portugál)
viselet: Kristiansen 8, Brattset, Amorim, Oftedal 3-3, Görbicz, Fodor, Nze Minko, Faluvégi 2-2 és Gros 9, Jaukovic 5, Pop-Lazic 4, Toublanc, Gullden 3-3, Niakate 2, Coatanea 1
találatok / gólok: 50/25, illetve 50/27
kapu teljesítménye: 33, illetve 43%
kiállítások: 8, illetve 10 perc

A többi elődöntőben:
Vipers Kristiansand (norvég) – Moszkva CSKA (orosz) 33-30 (18-12)

Vasárnapi program:
a 3. helyért: Győri Audi ETO KC – CSKA Moszkva 15.15
döntő: Vipers Kristiansand – Brest Bretagne 18.00

Ahol a futball elméje és szíve találkozik!

A legjobbak közül választott írások.

Legalább 24 kiváló minőségű tartalom havonta 990 forintért. Próbálja ki 490 forintért az első hónapban!

Amint azt csapatunk összetétele ígérte, a szövegek a legkülönfélébb műfajokban és témákban fognak megjelenni: lesznek elemzések, interjúk, rövid prózák, beszámolók, hazai és nemzetközi témák, adatok és cikkek vélemény alapján.

Tartson velünk minél többen, hogy együtt modellezhessük és felépítsük az új magyar futballmagazint, amely az írások szintjével és egyediségével akar kitűnni! Iratkozzon fel, olvasson, kövessen minket, vitázzon velünk, adjon ötleteket! Üdvözöljük mindenkit ebben a közösségben, akik számára a futball csak játék, és mindenki számára, akinek a futball több, mint játék.

PRÓBÁLD KI!