Dárdait végül kiengedték a karanténból

A karanténkötelezettség lejárt Dárdai Pál, a német labdarúgó-bajnokság Hertha edzőjének, akinek április 15-én megmutatták, hogy megfertőződött a koronavírussal – írta az MTI.

CSATLAKOZÁS

De miért váltja át Gulácsi edző a rivális Bayernhez?

Hetek óta olvasható, hogy a Bayern Münchent elhagyó Hansi Flick helyére Julian Nagelsmann léphet, aki jelenleg a csapat legnagyobb Bundesliga-ellenfelét vezeti. A 33 éves vezetőedző egész életében erről a lehetőségről álmodozott.

Szinte az egész csapat újra együtt edzhet pénteken, de a norvég kapus, Rune Jarstein ebben a szezonban már nem léphetett pályára, mert súlyos fertőzési folyamata volt. Kivéve őt és Spears-t Admir Hamzagic a második edző és az egyik játékos Dodi Lukebakio és Marvin Plattenhardt megbetegedtek – a következő napokban még edzeni sem tudnak -, de az egész csapatnak április 16-án nyugdíjba kellett vonulnia.

Három Hertha-bajnok elhalasztása esetén 13 napon belül öt mérkőzést kell lejátszaniuk. Mainzban a fővárosok csütörtökön a Freiburg ellen játszanak, a Bielefeldet pedig jövő vasárnap fogadják.

Az utolsó pillanattól biztosan elbúcsúzó Schalke vendégeként május 12-én, május 15-én Köln és május 22-én Hoffenheim házában játszanak.

A Hertha jelenleg a rangsor 17. helyén áll, három ponttal lemaradva a tabella első FC Kölnjétől.

A karantén lejárta után a berliniek gyakorlatilag újra elszigetelődnek, miután a liga úgy döntött, hogy hétfőn két szakaszban biztosít karantént a bajnokság vége érdekében.

Készen állunk, és reméljük, hogy ezt még egyszer láthatjuk a helyszínen

– Ő mondta Arne Friedrich sportigazgató, aki elsősorban a mentális feladatnak tekinti a túlélésért folytatott harcot.

“Nem lesz mentség. Három meccsel kevesebbet játszottunk, mint a többiek, és négy ponttal választjuk el a hátralévő helyet. Rajtunk múlik. ”