Dárdai: Senki sem becsült meg, amikor hat és hetedik lettem a Herthával

Dárdai Pál nyaralni ment, és három vagy hat hét múlva visszatér a Hertha BSC labdarúgóklubjába, attól függően, hogy várhatóan továbbra is a felnőtt csapat vezetőedzője vagy az U16-os csapat edzője lesz-e.

A Bundesliga szombati utolsó fordulója után Dárdai elmondta, hogy három hétre be akarja zárni a balatoni nyaralójuk ajtaját, de valószínűleg hat hétig nyaralni fog.

Csak egyet tudok mondani: a Hertha-n lévő munkám nincs veszélyben, hacsak nem megyek át az Union pólón Ku’dammonon

Mondta az edző, aki a helyi rivális 1. FC Union Berlin csapatára és a főváros egyik leghíresebb sugárútjára, Kurfürstendammra utalt. Hozzátette: a vezetőségnek döntést kell hoznia arról, hogy milyen szerepet várhat el a nyártól.

Dárdai játékosaként 1996 és 2010 között erősítette a Herthát, vezetőedzőként először 2015 februárjától 2019 májusáig vezetett. Erre az időszakra utalva megjegyezte, hogy először szinte kiesett, de aztán szűkös költségvetéssel a Bundesligában megszerezték a hatodik, majd a hetedik helyet.

Ezt senki sem becsülte meg. Most rengeteg pénzt költöttek, de ez túl nagy változás volt. Lépésről lépésre kell haladni, nem hozhat egyszerre húsz új játékost

A 45 éves edző kifejtette, hogy ebben az évben legfeljebb négy-öt futballistát kell igazolni. Januárban Dárdai ismét átvette az egész fővárost, amely vezetése alatt ismét kitűnt, amit csodának minősített.

A klub a tavalyi évet új ambíciókkal és új befektetői környezettel kezdte, április közepén pedig bejelentették, hogy júniustól Fredi Bobic ő lesz az új vezérigazgató, ami elbizonytalanítja Dárdai Pál, és Arne Friedrich a sportigazgató későbbi megbízatása.

Ahol a futball elméje és szíve találkozik!

A legjobbak közül választott írások.

Legalább 24 kiváló minőségű tartalom havonta 990 forintért. Próbálja ki 490 forintért az első hónapban!

Amint azt csapatunk összetétele ígérte, a szövegek sokféle műfajban és témában fognak megjelenni: lesznek elemzések, interjúk, rövid prózák, beszámolók, hazai és nemzetközi témák, adatok és cikkek vélemény alapján.

Maradjon nálunk minél többen, hogy együtt modellezhessük és felépítsük az új magyar futballmagazint, amely az írások szintjén és egyediségén keresztül szeretne kiemelkedni! Iratkozzon fel, olvasson, kövessen minket, vitázzon velünk, adjon ötleteket! Üdvözöljük mindenkit ebben a közösségben, akik számára a futball csak játék, és mindenki számára, akinek a futball több, mint játék.

PRÓBÁLD KI!