Dárdai Pál zseniális, megmentette a Hertha Berlinet

Bár a berliniek szombat délután hét veretlen mérkőzés sorozatával érkeztek az Olimpiai Stadionba, mégis meglehetősen negatív előrejelzéseik voltak a Köln elleni hazai bajnokról, amelyek fontosak a Bundesligában való tagságuk fenntartásához. A Bundesliga 33. fordulójában a Hertha BSC betegség vagy kártyák miatt nem számíthatott kilenc játékossal, köztük Vladimír Daridara, Matteo Guendouzira, Dodi Lukebakiora és Krzysztof Piatek sem.

“Csapatunkban több olyan játékos is van, akiknek eddig nem sikerült megmutatniuk, mire képesek, és számíthatunk akadémikusainkra” – mondta. Dárdai Pál edző a meccs előtt, és szavát betartva, csakúgy, mint 19 éves fia, ő is kezdőként jelölte meg a helyi védőt, Martont.

Hét mérkőzés kezdődött szombat délután egy délután alatt, és Hertha matematikai döntésben győzelem esetén megelőzte a fordulót, minden bizonnyal megtartva tagságát a Bundesligában, de a többi mérkőzéstől függően akár egyetlen pont is elég lehetett .

E háttér ismeretében nem meglepő, hogy a hazaiak megpróbálták elkerülni az idegenbeli kaput. Dárdai nem kockáztatta, és úgy építette fel a játékot, hogy csapata a végéig ellenőrizhesse a mérkőzést – ennek eredményeként a felek 0-0-ra zártak.

Mivel Augsburg 2–0-ra legyőzte a Werder Brementet, a Bielefeld pedig 1–1-es döntetlent játszott a Hoffenheimmel, Dárdai Pál elvégezte azt a feladatot, amire bízták: a Herthát az eredményétől függetlenül Németország élén tartotta.

Végül, de nem utolsósorban a nyeretlen berlini sorozatnak immár nyolc mérkőzése van.

Bundesliga, 33. forduló

Hertha BSC – Köln 0-0

Augsburg – Werder Bremen 2–0
Viselet: R. Khedira 57, D. Caligiuri 89 – 11

Bielefeld – Hoffenheim 1–1
Viselet: Voglsammer 23., ill. Kramaric 5.

Freiburg-Bayern München 2–2
Viselet: Gulde 29., C. Günter 81., ill. Lewandowski 26-tól 11-ig, L. Sané 53.)

Leverkusen – Union Berlin 1–1
Viselet: Wirtz 27., ill. 73. Pohjanpalo 73.

Mönchengladbach – VfB Stuttgart 1-2
Viselet: Stindl 45., ill. Endo 72., Kalajdzic 77.

Schalke – Frankfurt 4–3
Viselet: Huntelaar 15, Idrizi 52, F. Flick 60, Hoppe 64, ill. André Silva 29., 72., N’Dicka 51.