Dárdai Pál együttese elhalasztott mérkőzést nyert

A Hertha BSC 3-0-ra legyőzte a Freiburgot csütörtök este a német bajnokság 30. fordulójában rendezett mérkőzésén.

Dárdai Pál Koronavírus-betegsége miatt a berlini klub két hétre karanténba került, így a Hertha mérkőzése kimaradt a 30. és 31. szakaszból. Sallai Rolanddal a magyar edző csapata meglepően könnyű játékkal lépett át Freiburgban, Krzysztof Piatek már a 13. percben megszerezte a vezetést, amikor eltalált egy ugró labdát.

Innen látszott, hogy a Freiburg játékosai csökkentették a tempót, és egyre inkább a védekezésre koncentráltak. Pekarik Péter fent a berlinieknél.

Úgy tűnt, hogy Dárdai játékosai most azt gondolták, hogy a munka kész, és védekezőbben viselkedtek, csak arra vártak, hogy a játékvezető kifújja a végső sípot. Nemanja Radonjic egy szép szóló végén végül eldöntötte a három pont sorsát.

A Herthának nagyon szüksége volt erre a sikerre, három helyet javítva a tabellán, de a Bundesligában 30 ponttal, valamint a Werder Bremen és a Bielefeld, de Köln 29 ponttal.