Dárdai nyilatkozata szerint a riválisok aggódhatnak

A Hertha 3–0-ra legyőzte a Freiburgot a Bundesliga 30-as fordulójában, és csütörtökön elhalasztotta, eltávolodva a rájátszástól és a 14. helytől. A túlélésért folytatott harc meglepően szoros, a berlini csapat pont olyan gólt szerez, mint a Werder Bremen a hátul és a Bielefeld mellett, míg egy ponttal előzi meg az utolsó előtti kölniet – igaz, egy meccsel kevesebbel.

Dárdai Pál a meccs után egy Kicker cikk szerint tágra nyílt szemmel mosolyogva beszélt arról, hogy ez a debütáns lényegében ebben a sorban futott először a pályán, a héten volt egy ilyen különleges edzés,

amelyben a tíz mezőnyjátékos ellenfél nélkül edzett, eleinte nem is értették, mi a célja a vezetőedzőnek.

Később arról beszélt, hogy mennyire friss a csapat, ez nyilvánvaló volt a játékban, és mindenki követte a taktikát, jól szervezett volt.

Valami van az elején. Ezért kellett keményen dolgoznom. De az ego eltűnt, most mindenki összegyűlik itt, a Herthában

– mondta Dárdai Pál az Eurosport cikke szerint.

A Hertha BSC 2013-ban visszatért a Bundesligába, és azóta is az élen áll. Magyarország vezetőedzőjét 2021 januárjában ismét kinevezték a csapat élére, a csapat sorsa egyértelműen az ő kezében van, továbbra is a rivális Bielefelddel és Kölnnel, valamint a már kieső Schalkével játszik – befejezi a szezont Hoffenheim ellen.