Dárdai: Néhányszor megütöttem a fenekemet

Dárdai Pál A Hertha visszatérése óta megnyerte második Bundesliga-meccsét: a Berlin otthon 3–0-ra legyőzte a Bayer Leverkusent, a vendégcsapat két nappal a vereség után edzőt cserélt, Bos Pétertől. Bár nem szerzett gólt, ő a mezőny legjobbja Dodi Lukebakio ő adott két döntő passzt az általa szerzett 73. percben, és a harmadik lövés előtt is kivette a részét az akcióból.

20 millió euróért bizonyított 2019 nyarán a belga szárny, még akkor is, ha nem mindig számítottak ilyen figyelemre méltó, de eredményes játékra, mégis több rossz, mint jó meccset rendeztek ebben a szezonban. A Spearsnél azonban megszerezte a győztes gólt az Augsburg ellen, és továbbra is kulcsszerepet játszott a győzelemben. – kérdezte Kicker Spears-től, aki szerint keményen dolgozik azért, hogy később Lukebakio játéka következetesebb legyen.

Egy játékosnak nehéz mindig azon a szinten játszania, amelyet a Leverkusen ellen tett, de Dodi képes. Szeretek vele dolgozni, és őszinte vagyok vele. Van néhány jó rúgása a fenekemben

A Hertha vezetőedzője elmondta.

A belga ebben a szezonban 25 bajnokin játszott, négy góllal és öt gólpasszal, de duplája volt a Német Kupában is. Nagyon hasznos lenne a Hertha számára, ha jó formáját örökíteni tudná a haján, mert a csapat a győzelem ellenére nyolc fordulóval a bajnokság vége előtt csak egy ponttal vezet a kvalifikációs hely előtt. A Schalke helyzete az utolsó helyen reménytelennek tűnik, de a Hertha, Mainz, Köln, Bielefeld tagjai, akik a megmaradásért küzdenek, csak két pontra vannak.

sofascore.com