Dárdai gólja ellenére a Hertha továbbra is a kieső pozícióban van

A Hertha BSC, amely hétfőn 1–1-re játszott Mainzban, bepótolta az elhalasztott mérkőzést a 29. fordulóban. Berlini lakosok Dárdai Pál a vezetőedző fia, Dárdai Márton Egy szabadrúgás után vezetést szerzett, a védő a kapu közepén vezette a labdát Lucas Tousart, de aztán Philipp Mwene szinte azonnal bombagóllal válaszolt, így a végeredmény már az első félidőben volt. Az otthon Szalai Ádám 72 percet játszott újoncként.

Dárdai Márton, 19 éves gólpassz:

Mwene Point bomba:

A Hertha megnyerhette volna a mérkőzést, de Pjatek néhány cikkcikket kiküszöbölt:

Mainz a 12. helyen maradt, míg Hertha az utolsó előtti, bár két, kevesebb mérkőzést játszott, mint riválisa. A második helyen álló Kölnnek két pontja van.

A berlini lakosok két hete vannak karanténban, miután többen, köztük Dárdai Pál is, koronavírussá váltak. Az érintett futballisták között Dodi Lukebakio és Marvin Plattenhardt csak egyéni edzés, norvég kapus, Rune Jarstein és ebben a szezonban már nem játszhat, mert súlyos fertőzési folyamata volt. A csapat két hét alatt öt bajnokot játszik – a mostanival együtt.