Dárdai a kegyetlen sorozat előtt fontos megerősítést kapott Hertha elnöktől

Werner Gegenbauer, a Hertha BSC futballklub elnöke szeretné folytatni a munkálatokat Dárdai Pál vezetőedzővel és Arne Friedrich a sportigazgatóval a következő szezonban is.

Bár személyes döntések Fredi Bobic A sport új szakmai vezetőjének hatáskörében a klub elnöke a Sport Bild szerdai kiadásában kijelentette, hogy örülne, ha Dárdai Pál edző maradna, miután a Hertha harcolni fog a csúcsért.

Gegenbauer mondata szintén érdekes, mivel a Sport Bild nemrégiben azt írta, hogy Bobic a PSV Eindhoven jelenlegi edzője, Roger Schmidtet Látni akarlak a Hertha kispadján.

“Felemelem a kalapját előtte, hogy vállaljam ezt a feladatot, és azt is el kell mondanom, hogy Pál tovább fejlődött, figyelmesebbé, kiegyensúlyozottabbá és ugyanakkor igényesebbé vált” – mondta Gegenbauer.

Dárdai 2015 februárjától a 2018–2019-es szezon végéig már irányította a Herthát, majd a klub ifjúságában dolgozott, de idén januárban ismét kinevezték a felnőtt csapat vezetőedzőjének.

A 45 éves szakember április közepén koronavírus lett, a fertőzést mind az asszisztense, mind az egyik játékos elkapta, így végül az egész csapat, a szakmai stáb és a csapatvezetés 14 napig otthon karanténba lépett . A Hertha Bundesliga-mérkőzéseit elhalasztották, a berliniek pénteken visszatérhetnek az edzésre, és 20 nap alatt hat mérkőzést kell lejátszaniuk.

A Hertha a rájátszásban 28 meccs után még mindig a 17. a Bundesligában, az ellenfelek többsége a 31. Dárdai hétfőn Mainzban lesz, majd Freiburgot és Bielefeldet fogadják, a már elvesztett Schalke vendégei lesznek és ők is fogadja Kölnt, és utóbbiban otthon, Hoffenheimben zárja a szezont.

Dárdai hétfőn online sajtótájékoztatót tartott, és elmondta, hogy nem szabad idegeskedniük az élmezőnyben maradás miatt, de magabiztosnak kell lenniük, mert ha négy pontot szereznek, akkor nem kerülnek vissza.