Darda fia még nem döntött, Juják nem felel meg a kritériumoknak

Marco Rossi– jelentette be csütörtökön a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a labdarúgó Európa-bajnokság nagyvonalú kereteit.

“Minden olyan játékost figyelünk, aki itthon és külföldön játszik, nem hiszem, hogy egyetlen hétvége is elmúlik anélkül, hogy én és a stábom 30 meccset nézne. 36 napja telt el a legutóbbi, márciusi vb-selejtező óta, pontosabban Andorra ellen. Mondhatom, hogy a földet széttörő változások nem indokoltak. Sokszor elmondtam a kritériumokat, és azóta döntöttek “- mondta.

Amikor megkérdezik, hogy megnézi-e Dárdai Márton, Úgy tűnt, hogy a Fehérvár játékosai úgy gondolják, hogy a munka kész, és védekezőbben cselekedtek, csak arra vártak, hogy a játékvezető lefújja a végső sípot.

“Már kifejtettem, hogy 2018 júliusa óta vesszőm, hogy minden magyar játékost figyelünk.

Gondolod, hogy nem figyeltem Dárdai Mártonra? Vele is kapcsolatban vagyunk, megkérdeztem tőle, akar-e játszani. Továbbra is várjuk válaszát. Ha úgy dönt, mi dönthetünk.

Erre is dühösebben reagált Bíró Balázzsal Az elmúlt napokban több cikk is született arról a helyről, ahol az NB II Debrecen 108-szoros válogatottjának helye lenne az Európa-bajnokságon.

A kritériumok, amelyekről döntünk, világosak. Ha tudatában vannak ennek, akkor tudni fogják, milyen választ adok erre a kérdésre. Nem térek el ezektől

– utalt korábbi nyilatkozatára, miszerint senkit sem szeretne meghívni a második osztályba.

Erre most rámutatott Szoboszlai Dominik kivétel, de érthetőnek tartja, tekintve a csapat legnagyobb tehetségét.

“Általában optimista vagyok. Dominikánusokról is, különben nem hívtam volna. Bízom benne, hogy edzhet velünk. De nyilván senki sem tudja megjósolni, hogy rendelkezésünkre állunk-e. Csak annyit tudok róla, hogy nem érez fájdalmat, maximális erejének 90% -át meg tudja adni. Őt, akárcsak a csapat többi tagját, edzéseken értékelik. ”