Danyi Gábor: Ha meg kell magyaráznom az eredményeket, nagyon furcsa világban élünk

Talán tudtad ezt korábban Danyi Gábor nyáron a siófoki kézilabdacsapatot irányítja, de számíthat arra, hogy első szezonját a Győrrel fejezi be.

Ez nem így volt, mivel a Győr komoly vereséget szenvedett a legnagyobb hazai rivális FTC ellen, és a vezetés úgy döntött, hogy búcsúzik Danyitól.

“Biztos, hogy a győri időm rövid és furcsa módon ért véget. Természetesen tíz év után el akartam búcsúzni és őszinteséggel és becsülettel befejezni a győri munkámat, de ezt nem kell igazolnom, és főleg nem magyaráznom, miért kellett megtörténnie.

Egy dolgot azonban nagyon nyomatékosan szeretnék tisztázni: mindenkinek a szívének joga van eldönteni, hogy jó vagy rossz edző vagyok-e, de fejjel lefelé menni, miközben egyesek megpróbálnak elesett edzővé tenni, kérdezem magamtól. Ha az elvégzett munka és az elért eredmények után meg kell magyaráznom, nagyon furcsa világban élünk, és nagyon furcsa környezetben, amelyben ezt annyira értékelik.

Danyi elmondta a National Sports Online-nak.

Az edző elutasította azokat a pletykákat, miszerint megromlott a kapcsolata a játékosokkal, és úgy véli, hogy ezt az eredmények is megerősítik, mivel a csapat három szezonban csak két vereséget szenvedett, és veretlen maradt a nemzetközi porondon.

“Egyszer hagytuk Siófokot, egyszer a Ferencvárost a bajnokságban, kétszer teljesen vereséget szenvedtünk, és az ellenfél mindkét meccsen elég helyesen nyert. De hagyd abba: ha ez a mérce és a vereség következménye, gyakorlatilag öt perc alatt engedve, akkor nem hiszem, hogy bármit is magyaráznom vagy szégyellnem kellene ”.

Danyi 2011 óta dolgozik a győrieknél, előbb másodedzőként, majd 2018-ban vezetőedzőként, tavaly ősszel pedig az volt az ötlete, hogy tovább akar lépni és egy másik csapattal próbálkozik.

“Néhány hónappal korábban úgy döntöttem, hogy nem dolgozom a klubban, mert meg akarok újulni. Nyilvánvalóan az is szerepet játszott a döntésemben, hogy a győri szövetség elnökével együtt Bartha Csabával több dologban másképp gondolkodtunk. Természetesen nincs szenzáció abban az esetben, ha a főnök és a beosztott között eltér a vélemény, ilyenkor a beosztottnak el kell mennie és más helyet kell találnia.

Ezt el kell mondani, és amennyire lehetséges, a hátralévő időben megfelelően kell működnie – számomra a munkám most egy hónappal korábbi a tervezettnél. Egy pillanatig nem volt kérdés a részemről, hogy felelősséget kell vállalnom a Fradi elleni vereségért, de a szakmai elemzés nem az a hely és pillanat ebben a pillanatban.

Az edző az elmúlt három szezonra visszatekintve elmondta, hogy utólag néhány dolgon változtatni fog, mert úgy érzi, hogy igazi csapatmunka létezik, ahol mindenkinek megvan a saját munkája. Elismeri, hogy a Siófok és a Fradi elleni vereség során is hibázott, de továbbra is aláírná, hogy három szezonban 117 mérkőzésen irányítja a Győrt, és ebből csak kettő veszik el.

Danyi utódja Ambros Martín lett az, amellyel a csapat megnyerte a Magyar Kupát, és a BL-döntőre, a budapesti Final Fourra készül. Másrészt Danyi máris a válogatott edzőtáborára és a jövőbeni siófoki munkájára koncentrál, és azt mondja, hogy nem akar elbúcsúzni a győri ismerősöktől és barátoktól.

Ahol a futball elméje és szíve találkozik!

A legjobbak közül választott írások.

Minden hónapban legalább 24 kiváló minőségű tartalom havonta 990 forintért. Próbálja ki 490 forintért az első hónapban!

Amint azt csapatunk összetétele ígérte, a szövegek a legkülönfélébb műfajokban és témákban fognak megjelenni: lesznek elemzések, interjúk, rövid prózák, beszámolók, hazai és nemzetközi témák, adatok és cikkek vélemény alapján.

Maradjon nálunk minél többen, hogy együtt modellezhessük és felépítsük az új magyar futballmagazint, amely ki akar emelkedni az írások szintjén és egyediségén keresztül! Iratkozzon fel, olvasson, kövessen minket, vitázzon velünk, adjon ötleteket! Üdvözöljük mindenkit ebben a közösségben, akik számára a futball csak játék, és mindenki számára, akinek a futball több, mint játék.

PRÓBÁLD KI!