Dánia a kerethirdetések európai bajnoka lett

Bejelentette Európa-bajnokságát 26 fő számára Kasper Hjulmand, a dán labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

Nincs ebben a tekintetben semmi különös, hiszen egyenként kiderül, hogy ez az egyes csapatok kerete lesz az Európa-bajnokságon, de a dánok egy gyönyörű videóval kapcsolták össze a keret bejelentését.

A csaknem négyperces rövidfilmben minden játékos neve megjelenik, Jens Stryger Larsene például egy futballpályára rajzolja az irányító, a csapatkapitány Simon Kjaerolvassa fel a katonai egyenruhát, Daniel Wassé és graffitiként jelenik meg.

A dánok csoportjukban találkoznak a finnekkel, a belgákkal és az oroszokkal, és számukra előnyös lehet, ha mindhárom mérkőzést Koppenhágában játsszák.

Dán keretrendszer:

portások: Kasper Schmeichel (Leicester City), Frederik Rönnow (Schalke), Jonas Lössl (FC Midtjylland)

védők: Simon Kjaer (AC Milan), Andreas Christensen (Chelsea), Jannik Vestergaard (Southampton), Joakim Maehle (Atalanta), Jens Stryger Larsen (Udinese), Joachim
Andersen (Fulham), Daniel Wass (Valencia), Mathias Zanka (FC Köbenhavn), Nicolai Boilesen (FC Köbenhavn)

középpályások és támadók: Christian Eriksen (Nemzetközi), Thomas Delaney (Borussia Dortmund), Pierre Emile Höjbjerg (Tottenham Hotspur), Christian Nörgaard (Brentford), Mathias Jensen (Brentford), Anders Christiansen (Malmö), Martin Braithwaite (FC Barcelona), Yussuf Poulsen (RB) Lipcse), Jonas Wind (FC Köbenhavn), Kasper Dolberg (nők), Andreas Cornelius (AC Parma), Andreas Skov Olsen (Bologna), Mikkel Damsgaard (Sampdoria), Robert Skov (Hoffenheim)

Ahol a futball elméje és szíve találkozik!

A legjobbak közül választott írások.

Minden hónapban legalább 24 kiváló minőségű tartalom havonta 990 forintért. Próbálja ki 490 forintért az első hónapban!

Amint azt csapatunk összetétele ígérte, a szövegek sokféle műfajban és témában fognak megjelenni: lesznek elemzések, interjúk, rövid prózák, beszámolók, hazai és nemzetközi témák, adatok és cikkek vélemények alapján.

Tartson velünk minél többen, hogy meg tudjuk modellezni és felépítsük az új magyar futballújságot, amely ki akar emelkedni írásának szintjén és egyediségén keresztül! Iratkozzon fel, olvasson, kövessen minket, vitázzon velünk, adjon ötleteket! Üdvözöljük mindenkit ebben a közösségben, akik számára a futball csak játék, és mindenki számára, akik számára a futball több, mint játék.

PRÓBÁLD KI!