Csodálatos híreket kapott, a német kapitány végre fellélegezhet

A Német Labdarúgó Szövetség (DFB) csütörtökön jelentette be, hogy az angol játékosok a szigorú belépési korlátozások ellenére csatlakozhatnak a válogatottba a jövőbeli vb-selejtezőkre – írta az MTI.

A Németországban két mérkőzést rendező düsseldorfi és duisburgi egészségügyi hatóságok külön engedélyt adtak a Premier League labdarúgóinak, akikre azonban szigorú szabályok vonatkoznak. Negatív PCR-tesztet kell bemutatniuk a bejáratnál, mindig a csapat léggömbjében kell maradniuk és el kell különülniük másoktól, ha éppen nem edzésen vagy meccsen vannak.

Olivier Bierhoff, a DFB igazgatója ma délután csak annyit mondott, hogy előrehaladott tárgyalások folynak a labdarúgók felvételéről. A rendelkezés öt játékost érint: a Manchester Cityt Ilkay Gündogant, az Arsenal védője Bernd Lenotés a Chelsea trió, Timo Wernert, Kai Havertzet és Antonio Rüdigert.

A szövetségi kapitány Joachim Löw pénteken jelenti be keretét.

Németországban jelenleg szigorú belépési korlátozások vannak érvényben a koronavírus mutációja miatt azok számára, akik az Egyesült Királyságból érkeznek és kéthetes karanténon kell átesniük. Eddig a rendelkezést a futballistákra is alkalmazták, ezért az RB Leipzig és a Borussia Mönchengladbach is angol ellenfelével játszott a Puskás Arénában.

Egy héttel később a német válogatott Izland legjobbjait, hat nappal később Észak-Macedónia legjobbjait fogadja, köztük a kettő Romániában lesz.