Cseh Lászlónak fáj, hogy megváltozott a kiválasztási elv

Cseh László edző, Plagányi Zsolt a fájdalom szerint az Sós Csaba a szombaton véget ért országos bajnokság után a szövetségi kapitány úgy döntött, hogy a Tokiói Olimpiai Játékok védett versenyzőjét csak az úszó Európa-bajnokság után vegyes 200 méteres versenyen hirdeti meg.

“A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy megváltoztatták az eddig meghirdetett válogatási elvet, kissé fájdalmas volt számára, ha tisztában volt vele, hogy most nem úszik olyan jó időben” – mondta az edző az M4 Sportnak.

Plagányi rámutatott, hogy a halasztott olimpia és apja elhalasztása, valamint az idei vakbélműtét után Csehország hasonló formában van, mint február, és nehéz alkalmazkodni az utolsó pillanatban bekövetkezett változáshoz.

“Ettől függetlenül felkészülünk az Európa-bajnokságra, biztosak vagyunk abban, hogy jobb formában leszünk” – mondta Plagányi, aki elárulta, hogy mivel a 35 éves cseh az egyik régi pilóta, ezért kizárólag a az olimpiai játékok.

Az Európa-bajnokság csak edzőpálya lehet, ott nem a legjobb formát programozhatjuk.

Arra a kérdésre, hogy a váltóteljesítmény kompenzálhatja-e a kétszeres világbajnokot, aki eddig négy ezüst- és két bronzérmet nyert Csehországnak az olimpián, Plagányi így válaszolt:

“Laci négy olimpián versenyzett, mind a négy éremesélyes volt, nem hiszem, hogy az lenne a célja, hogy olimpiára menjen és három hétig ott töltse az idejét, majd visszatérjen a helyére. Ha nem látja az esélyt legalább egy érem megszerzésére, akkor nem hiszem, hogy elmész az olimpiára. “

Sós szombaton ezt azért mondta, mert a belső ranglistán a második cseh, akit az előző idejével védekeztek volna, nincs jó állapotban, ezért öt gyűrűvel, 200-zal keverve nyomja a csapat bejelentését. méterig, öt hét múlva a budapesti Európa-bajnokságig. A szövetségi kapitány hasonlóan járt el 200 méteres sebességnél.

A Magyar Úszó Szövetség elnöksége szerdán elfogadta a szövetségi kapitány javaslatait az Európa-bajnokságra és az olimpiai csapatra.