Cseh László továbbra is az olimpiára jár, hogy bátorítsa feleségét

Cseh László indul az ötödik olimpiára is, de Tokió után befejezi karrierjét.

Olimpiai ezüst- és bronzérem, világ- és Európa-bajnok úszó edző, Plagányi Zsolt és Dr. Sós Csaba Szövetségi kapitány és Dr. Wladár Sándor az úszószövetség elnöke után a feleségét is meghallgatta és bejárta Tokiót.

Búcsúztató jövőmre nézve is csak annyit mondhatok, hogy ha ezzel vége a történetnek, akkor ez lesz az összes, vagyis az összes verseny vége. Versenyzőként is mindig azt hittem, hogy nincs középút, akár csinálom, akár nem, de ha igen, akkor minden benne van.

A 35 éves úszó elmondta a Szress Sajtóhírszolgálatnak.

A cseh azt is elárulta, hogy a szakemberek biztatása sokat számít, de feleségével úgy döntöttünk, hogy ötödik olimpiája lesz sportpályafutásának utolsó állomása, amely után nem lesz több, több és több tanácskozás. Diana pedig arra buzdította, hogy ne hátráljon meg, lépjen szembe az olimpiai kihívással. A magyar úszó pedig rendkívül komolyan veszi.

“Ragaszkodom ahhoz, hogy ha már olimpikon lehetek, mindent meg kell tennem a jó szereplés érdekében. Ennyit és többet nem. Engem már nem nyomaszt el a megfelelési kényszer, és bennem sem lesz feszültség. Gyenge leszek és nem lesz zsúfolt, de nem mondják el, hogy a cseh Laci hamarosan elalszik a vízben. Hiába érem el a 200 vegyeset, tudom, hogy amit elértem, senki nem veheti el tőlem azt, ami eddig tartott, fenntartható marad. ”

Tizenhárom évvel ezelőtt három ezüstérmet nyert a pekingi olimpián, ezzel mindhárom és három alkalommal európai rekordot állított fel. Michael Phelps gyorsabb volt nála. 2005-ben ünnepelte első világbajnoki címét Montrealban, amikor a 400 vegyes volt a mezőny legjobbja. Tíz évvel később 200 pillangó megnyerésével Kazanban bebizonyította, hogy még mindig figyelembe kell vennie őket.

Ahol a futball elméje és szíve találkozik!

A legjobbak közül választott írások.

Minden hónapban legalább 24 kiváló minőségű tartalom havonta 990 forintért. Próbálja ki 490 forintért az első hónapban!

Amint azt csapatunk összetétele ígérte, a szövegek a legkülönfélébb műfajokban és témákban fognak megjelenni: lesznek elemzések, interjúk, rövid prózák, beszámolók, hazai és nemzetközi témák, adatok és cikkek vélemények alapján.

Maradjon nálunk minél többen, hogy együtt modellezhessük és felépítsük az új magyar futballmagazint, amely az írások szintjén és egyediségén keresztül szeretne kiemelkedni! Iratkozzon fel, olvasson, kövessen minket, érveljen, adjon ötleteket! Üdvözöljük mindenkit ebben a közösségben, akik számára a futball csak játék, és mindenki számára, akinek a futball több, mint játék.

PRÓBÁLD KI!