Cseh László és Kozma Dominik elvesztette védelmét

elfogadott Sós Csaba A kapitány javaslatai a Magyar Úszó Szövetség elnöksége: szerdán mind az olimpiai, mind az Európa-bajnokság csapatát jóváhagyta a tanács – írta az MTI.

A most védetté nyilvánítottak mellett a tokiói utazási keretrendszer is bekerülhet a Budapest Open zárónapjáig, amelyre június 16. és 19. között kerül sor.

A férfi 200 méter gyors és 200 méter vegyes kivételével mindazok, akik a hazai listán első és második helyen végeztek, olimpiai számban védők lettek. A tokiói csapat azonban olyan távolságokra nevezhet, ahol nincs két A szint, vagy ahol csak B szintű versenyzők vannak, valamint a nők 50 méteres sebessége, amelyen egyetlen számként nincs magyar kvóta.

Vannak olyan számok, amelyekre a témavezető kétnél több versenyzőt kérdőjellel jelölt meg, amelyekben a két résztvevő személye attól az ötkarikás programtól függ, amelyet végül minden versenyző, aki több távon kvalifikálta magát, összeállít. .

Salt hozzátette, hogy ha a védett úszók közül egy vagy több visszavonul egy adott versenyre, a mögöttük álló versenyző, aki nem szerzett védelmet, de érvényes szintet teljesített, bekerülhet a versenybe.

Érdekes Cseh László és Kozma Dominik védekezése egyelőre megúszta, mivel mindketten olimpiai szinten úsztak a 2019-es világbajnokságon, de azóta sem tudták kezelni ezt a teljesítményt.

Az öt hét múlva kezdődő budapesti Európa-bajnokságon a szövetségi kapitánynak nagy csapata lesz, mivel a Duna arénában 31 férfinak és 25 úszónak lesz lehetősége, mivel az országban négy egyéni birtokos van, közülük kettő továbbjuthat az elődöntőbe és a döntőbe.

“A kontinensviadal kezdete és a táv, amelyre indul, lassúvá válik, de továbbra is várom az edzők visszajelzéseit, ezért ezt a részt egy kicsit később szeretném megosztani a nyilvánossággal” – tette hozzá Sós Csaba az Európa-bajnokság listája.

Európa-bajnoki csapat

Férfiak: Bernek Péter, Betlehem Dávid, Biczó Bence, Bohus Richárd, Cseh László, Gál Olivér, Gyurta Gergely, Holló Balázs, Holoda Péter, Horváth Dávid, Jászó Ádám, Kalmár Ákos, Kenderesi Tamás, Kóssó Kristá Hubert, Kutá Domin, Németh Nándor, Rasovszky Kristóf, Sós Dániel, Szabó Szebasztián, Szentes Bence, Szöllősi Martin, Takács Tamás, Telegdy Ádám, Török Dominik Márk, Verras Dávid
Nők: Békési Eszter, Bordás Beatrix, Burián Katalin, Fábián Bettina, Fábián Fanni, György Réka, Gyurinovics Fanni, Halmai Petra, Hosszú Katinka, Jakmai Zsuzsanna, Kalmár Alíz, Kapás Boglárka, Késely Ajna, Sz Mikaá Sz, Anna Dalma, Varga Anna Dominika Vas Luca, Veres Laura, Verrasztó Evelyn