Cseh a tizedik Európa-bajnokságon indul, Long tovább javíthatja a rekordot

Milák Kristóf Hét egyéni számban indul a jövő hétfőn kezdődő budapesti úszó Európa-bajnokságon, ezzel a magyar válogatott legjobb játékosa, 56 taggal.

Az egyesület szerint a világ legerősebb 200 méteres pillangóbajnoka és világelső birtokosa mellett 50 és 100 méter pillangókban, valamint 50, 100, 200 és 400 méter gyorson indul, és tud legyél ott három váltóban a medencében.

Háromszoros olimpiai bajnok Katinka hosszú ezúttal a három fő távra koncentrál – 400 és 200 méter vegyes és 200 méter pillangóra. Két számban akár egy magyar 1-2 célba érő is összejöhet, mert ő a pillangóvédő bajnok Harapós boglárka új kedvenc távja mellett 400 vegyesen próbálkozik, de gyorsan indul 400-on is.

Ugyanakkor Long még jobban javíthatna egy univerzális európai rekorddal: sorozatban 200 sorozatban megszerezheti hatodik győzelmét.

Az európai történelem legsikeresebb úszója, Cseh László Hívott 200 vegyesen. A 35 éves úszó a tizedik Európa-bajnokságra készül, és olyan csúcsot állít fel, amelyet nehéz feltörni, amikor az előfutamában indul. A csehnek 14 Európa-bajnoki címe van, és hét egymást követő Európa-bajnokságon aranyérmet nyert.

Vrasztó Dávid javíthatja vegyes 400 méteres rekordját: 2018-ban, Glasgow-ban 30 éves korában a számok legidősebb Európa-bajnoka lett, és a 33. születésnapjához vezető legújabb eredményei alapján ő is a fő esély , zsinórban negyedszer nyerte meg.szám.

A MÚSZ közleménye emlékeztet arra, hogy az olimpia évének utolsó két Európa-bajnoksága nagy sikert hozott a magyar úszásnak: 2012-ben Debrecenben a csapat 9 arany, 10 ezüst és 7 érem számában abszolút rekordot ért el. bronz, míg 2016-ban Londonban hivatalosan minden idők legjobb produkcióját kínálta a csapat tíz győzelmével (10, 4, 5).

Ezúttal az elvárások valamivel alacsonyabbak, Wladár Sándor Az elnök a 2018-as glasgow-i teljesítményt viszonyítási alapként határozta meg – négy arany találkozott ott -, bár jelezte, hogy itthon nem zárult ki jobb teljesítmény.

Bár a szurkolók ezúttal nem lehetnek velünk, bízom benne, hogy a szokásos heves biztatás nélkül is kiváló eredményeket lehet elérni – a válogatottban vannak olyan világszínvonalú csapatok, amelyek igazi ikonnak számítanak ebben a sportágban.