Cristiano Ronaldo szemben állt a kapussal, kétszer is lőhetett, de nem szerzett gólt

Ehelyett Portugália 3-1-re nyert Luxemburgban a vb-selejtezőn, a győztes góllal Cristiano Ronaldo amelynek hét találata van a válogatott slágerek – jelenleg az iráni – világrekordjának meghaladásától Ali Daei vezet, 109 gólt szerzett.

Ronaldo tovább csökkenthette volna hátrányát a luxemburgiak elleni meccsen, de a számára nem jellemző módon óriási vágást hagyott ki. A mérkőzés 78. percében a hazai bal oldali védelem egy hibája engedett átjutni, és felülmúlta a hazaiak kapuját, és növelte a vendégek előnyét. Anthony Morrisszala végéig tökéletesen teljesítő kapus azonban megvédte magát, majd Ronaldo már nem tudta eladni a kipattanót – aztán betalált, de lesből, így nem szerezték ezt a gólt.

Portugália három forduló után vezeti csapatát, legyőzve Azerbajdzsánt Luxemburg közelében, és 2–2-es döntetlent játszott Szerbiával, bár Ronaldótól győztes gól született: a labda centiméterekben lépte át a gólvonalat, de sem a játékvezető, sem az asszisztens nem látta őt rendesen. és nem volt technika, hogy segítsen rajtuk.