Cristiano Ronaldo hárított lövése a kapu fölött

A Juventus 3-1-re nyert hazai pályán a Genoa ellen a Serie A vasárnapi 30. fordulójában, és a győzelemre nagyon is szükség volt, hiszen a rivális Napoli egyszerre legyőzte a Sampdoriát, így három pont különbség maradt a két csapat között. Egy Juve Kulusevski szép lövéssel átvette a vezetést, majd megduplázta a vezetést Cristiano Ronaldo nagy helyzetben találta el a kapufát, de mégis gólpasszal érkezett (ami természetesen nem szerepel a statisztikában), mert Morat eladott.

A Genoa azonban a második félidő elején szépített McKennie a 70. percben, a határon túlra lépve lezárta a mérkőzést. A címvédelemről azonban a Juventus minden bizonnyal lemondhat, hacsak nem történik valami szenzációs, mert az Inter továbbra sem akarja csökkenteni: Antonio Conte csapata, ha szorosabb a vártnál, 1–0-ra nyert a Cagliari ellen, továbbra is 11 ponttal folytatta az AC Milan, 12 pedig a Juve előtt.

“Csak néhány meccs van még, itt minden győzelem hat pontot ér. Az AC Milan például legyőzte a Parmát, győznünk kellett, hogy tartsuk a különbséget. Több olyan játékosunk van, akik még nem tapasztaltak ekkora nyomást.

Szeretek nyerni, ezt szeretném átadni a játékosoknak.

Ezért nem számíthatok rá, hogy hány játék van hátra. Még nem végeztem el a munkát “- mondta Conte a győzelem után.

Serie A, 30. forduló

Juventus-Genoa 3–1 (2–0)
Verona-Lazio 0–1 (0–0)
Sampdoria – Napoli 0–2 (0–1)