Charles Leclerc a falnak ütközve megnyerte az időmérőt

Versenyezz otthoni környezetben Charles Leclerc, a Ferrari pilótája vezette a legjobb kört a Forma-1-es Monacói Nagydíj szombati versenyén.

A 23 éves sofőr fél perccel azelőtt, hogy lelőtték, csúnyán összetörte autóját, és a jobb első kerék is a falnak ütközött.

Kijött tehát a piros zászló, ami gyakorlatilag az óra vége volt – Leclerc, bár akaratlanul is, megakadályozta a riválisokat abban, hogy gyors fordulatot vegyenek.

A versenyző karrierje során nyolcadik alkalommal indulhat a vezetésből, idén először Monte-Carlóban.

Holland versenyző Red Bull Max Verstappen másodszor a Mercedes finn pilótája, Valtteri Bottas a harmadik helyről indulhat. A címvédő és hétszeres világbajnok, ő továbbra is a brit vezető a pontversenyben Lewis Hamilton (Mercedes) ezúttal csak a hetedik helyen végzett.

német Mick Schumacher nem tudta elindítani az időzítőt, mert a délelőtti szabadedzés során komoly károkat szenvedett az autóban, amikor az egyik kanyarban megcsúszott, és a szalagkorlátnak is elütötte. A Haas pilótája így a verseny utolsó helyéről indul.

A 78 körös Monaco Grand Prix, az idény ötödik versenye vasárnap 15: 00-kor kezdődik.

Kezdő sorrend

1. sor:
Charles Leclerc (Monaco, Ferrari)
Max Verstappen (holland, Red Bull)

2. sor:
Valtteri Bottas (finn, Mercedes)
Carlos Sainz Jr. (spanyol, Ferrari)

3. sor:
Lando Norris (brit, McLaren)
Pierre Gasly (francia, alfa tauri)

4. sor:
Lewis Hamilton (brit, Mercedes)
Sebastian Vettel (német, Aston Martin)

5. sor:
Sergio Pérez (mexikói, Red Bull)
Antonio Giovinazzi (olasz, Alfa Romeo)

6. sor:
Esteban Ocon (francia, alpesi)
Daniel Ricciardo (Ausztrália, McLaren)

7. sor:
Lance Stroll (Kanada, Aston Martin)
Kimi Räikkönen (finn, Alfa Romeo)

8. sor:
George Russell (brit, Williams)
Cunoda Juki (japán, alfa tauri)

9. sor:
Fernando Alonso (spanyol, alpesi)
Nicholas Latifi (Kanada, Williams)

10. sor:
Nikita Mazepin (orosz, Haas)
Mick Schumacher (német, Haas)

Ahol a futball elméje és szíve találkozik!

A legjobbak közül választott írások.

Minden hónapban legalább 24 kiváló minőségű tartalom havi 990 forintért. Próbálja ki 490 forintért az első hónapban!

Amint azt csapatunk összetétele ígérte, a szövegek a legkülönfélébb műfajokban és témákban fognak megjelenni: lesznek elemzések, interjúk, rövid prózák, beszámolók, hazai és nemzetközi témák, adatok és cikkek vélemény alapján.

Maradjon nálunk minél többen, hogy együtt modellezhessük és felépítsük az új magyar futballmagazint, amely az írások szintjén és egyediségén keresztül szeretne kiemelkedni! Iratkozzon fel, olvasson, kövessen minket, vitázzon velünk, adjon ötleteket! Üdvözöljük mindenkit ebben a közösségben, akik számára a futball csak játék, és mindenki számára, akinek a futball több, mint játék.

PRÓBÁLD KI!