Bognár György: Kilenc napig kaptam oxigént, ezalatt teljesen kimerültem

A Paks az NB I negyedik helyén végzett, 76 gólt szerzett az NB-vel, ami a 2000-es években szinte rekordnak számít, csak egy csapat, a ZTE volt sikeresebb, mint 2002-ben – de akkor még nem 33. .

Csapatedző, Bognár György Az Origónak adott interjújában elmondta, hogy sajnálja, hogy nem tudott eljutni a nemzetközi porondra, és ugyanúgy kazah vagy albán csapathoz ment volna, mint otthon a Fehér Kastélyba vagy a Puskás Akadémiára.

Bognár saját csapata két volt edzőjének tanítását próbálja alkalmazni, Mezey György és Verebes József. A válogatott mindkét edzőjénél játszott, és Bognár számára butaságnak tűnik, hogy abban az évben folyt a vita arról, hogy illenek-e egymás mellé. Cu Détári Lajos, mivel Xavi, Andrés Iniesta és Lionel Messi eredményesen játszottak együtt Barcelonában.

– magyarázta Bognár

• hogy Daniel Böde tedd vissza, mert a játékosnak már nincs sebessége középen játszani;
  • hogy nem tudja, mi az xG mutató, és hogy statisztikákra csak azokra van szükség, akik nem értenek a futballhoz;
  • hogy a Paks azért tud 90 percet vezetni, mert a játékosok felkészültek, de ez nem elég a bajnoki címhez, mert hiányoznak a képességek, és mivel a klub nem engedheti meg magának, hogy jó minőségű futballistákra költsön.

Bognár koronavírusos fertőzést szenvedett, és kétoldalú tüdőgyulladással is kórházba került, bár saját bevallása szerint akkor sem félt.

Kilenc napig oxigént kaptam, ezalatt teljesen kimerültem. Még mindig megbotlottam a WC-n, de nem tudtam megfordulni, a falhoz tapadva, visszamásztam az ágyba, hogy elférjen az oxigén a számban. Nem gondoltam semmire, nem filozofáltam, szívesen vettem a levegőt

Ő mondta. A szíve már rendben van, de vannak tüdején foltok, hegek. Néhány hete tüdőkapacitása 53% volt, most már jobb.

Szó esett az edző szerencsejáték-függőségéről is, amelyről elmondása szerint tíz éve nem járt kaszinóban, és nem volt nehéz feladni.

Ahol a futball elméje és szíve találkozik!

A legjobbak közül választott írások.

Minden hónapban legalább 24 kiváló minőségű tartalom havonta 990 forintért. Próbálja ki 490 forintért az első hónapban!

Amint azt csapatunk összetétele ígérte, a szövegek sokféle műfajban és témában fognak megjelenni: lesznek elemzések, interjúk, rövid prózák, beszámolók, hazai és nemzetközi témák, adatok és cikkek vélemény alapján.

Maradjon nálunk minél többen, hogy együtt modellezhessük és felépítsük az új magyar futballmagazint, amely ki akar emelkedni az írások szintjén és egyediségén keresztül! Iratkozzon fel, olvasson, kövessen minket, szidjon, adjon ötleteket! Üdvözöljük mindenkit ebben a közösségben, akik számára a futball csak játék, és mindenki számára, akinek a futball több, mint játék.

PRÓBÁLD KI!