Blackjack: Csapat sport?

Szigorú értelmében a Blackjack tisztán magányos sportnak tekinthető. Végül is a játék közted és az osztó között zajlik, és az, hogy milyen más emberek vagy az asztalnál, nincs közvetlen hatással a játékod kimenetelére. Ne játssz a csoportnak, vagy bárki másnak az asztalon – te magad is benne vagy benne, de mások ezt gondolják.

Mivel a Blackjack valóban csapatsport lehet, és sokan tették és bizonyították, hogy ez így is lehet. Normális esetben a játékosok nagyon vigyáznak arra, amit a kezükben játszanak, és teljesen figyelmen kívül hagynák a tabella többi játékosának a sajátjait. De ha minden játékos ezt megteszi, akkor a háznak lesz a legnagyobb előnye, és a táblázat minden játékosa végül veszít. De az asztal együtt működhet, hogy hatékonyan befolyásolja az egyes tranzakciók döntéseit és eredményeit – a játékosoknak nagyobb esélyük lesz a ház verésére és a győzelemre.

Tanulni a történelemből

Az egyik legnagyobb mester a blackjack csapat játékában Tommy Hyland, aki nemcsak kivételes blackjackként, hanem inkább hatékony blackjack csapatmenedzserként ismert – az egyik legsikeresebb a játék történetében. Tommy folyamatosan javította játékát azáltal, hogy más játékosokat olvasott és tanulmányozott, és innen arra a következtetésre jutott, hogy hatékony blackjack csapatra van szükség ahhoz, hogy ebben a játékban számos eredményt elérhessen.

Első csapata rövid idő alatt nagyon sikeres volt, bár több kihívás és probléma is felmerült. Soha nem adta fel, bár csapattagjai közül sokan távoztak. Hamarosan elkezdett dolgozni más játékosokkal, és hosszú távú sikert sikerült elérnie, nagy szervezési képességeinek és tagjaihoz fűződő hűségének tulajdonítva, akik végül elnyerték bizalmát – ez a játék elengedhetetlen eleme.

Nem csak Tommy Hyland és csapata ért el nagy sikert a csapatmunkában a ház lebontására. Ed Thorp volt az, aki két csapatával tesztelte blackjack elméleteit Las Vegasban. A másik Ken Uston, aki milliókat nyert kaszinóktól bonyolult, de strukturált játékoshálózata révén, akik több éve együtt dolgoztak vele. E csapatok közül a leghíresebbek az MIT matematikus hallgatói, akik hazavitték számítógépükön kiemelkedő, számítógéppel fejlesztett kártyaszámláló képességeiket, és több mint 400 000 dollárt hoztak nekik egyetlen hétvégén.

Egy Blackjack csapattal való együttműködés

Tehát hogyan tették ezt? Hogyan sikerült ezeknek a csapatoknak megverni a házat? Bár arzenáljukban a fő fegyverük a kártyaszámláló képesség, ez nem tudta biztosítani a sikerüket ezekben a játékokban. A csapatmunkának, a megfelelő koordinációnak, a helyes pozícionálásnak és a kölcsönös képességek fejlesztésének a kommunikáció hatékony módszereit is fenn kell tartania a kártyák számával kapcsolatos információk megosztása, valamint az összes erőforrás összegyűjtése érdekében, amelyek magasabb tétértékűek.

Noha nem szükséges, hogy a blackjack csapat minden tagja kivételes legyen a kártyaszámlálási technikák terén, minden tagnak külön szerepe van a csapat sikerének biztosításában. Van egy hátsó megfigyelő, aki megszámolja a könyveket és jelez más csapattársaknak, főleg a “gorilla”, aki asztalról asztalra mozog. És akkor ott van a “nagy játékos”, aki végül a kedvezőbb esélyekkel rendelkező asztalnál kezeli a fogadásokat.

A Blackjack Team játék előnyei és hátrányai

Vannak bizonyos előnyei és buktatói, ha megpróbálunk együtt dolgozni egy blackjack csapattal. Vannak egyértelmű előnyök, amelyek más embereket vonzanának arra, hogy maguk mögött hagyják egyéni játékukat, és együtt dolgozzanak egy csapattal. De vannak olyan hátrányok is, amelyek arra késztetnék bennünket, hogy gondoljuk át ebben a játékban a stratégiánkat.

A csapatjáték előnyei

• A források megosztása lehetővé teszi, hogy minden játékosnak nagyobb bankrollja legyen, amelyet megengedhet magának, hogy magasabb tétes játékokban játszhasson, és nagyobb összegeket fogadhasson el. Minél magasabb a tét, annál nagyobb bevételt nyer mindenki.
  • Ahelyett, hogy egyedül szólna, most van egy jó csapata, amely veled, mögötted dolgozik és végig támogat. Mindannyian tanulhatnak egymás erősségeiből és gyengeségeiből, lehetővé téve, hogy minden tag javítsa a saját játékát – és érezzék jól magukat.

A csapatjáték hátrányai

• A barátságok feszülhetnek vagy sérülhetnek, ha a dolgok nem mennek jól a csapattal. A csapattag pánikba eshet a játék során, és a maga eredeti játéktervén kívüli módon tehet dolgokat.
  • Lehet, hogy árulásra van esély, főleg azoknak a csapattagoknak, akiket nem igazán ismersz ilyen jól.

Egy jó Blackjack csapat összetétele

A blackjack csapat összes játékosának száma nincs rögzítve, bár csak négy taggal lenne értelme indulni. A legfontosabb itt maradni a kaszinó nézeteinek radara alatt. Bár a csapatjáték és a kártyaszámolás nem törvényellenes, a kaszinók szembesülnek ezzel a gyakorlattal, és végül feketelistára teszik az azonosított csapatokat.

A jó csapat jellemzői, amelyek nagyobb eséllyel verik a házat és nyerik a blackjack játékát, a következők:

• A csapat tagjai legyenek őszinték és megbízhatóak
  • A tagok sajátos képességekkel és játéktudással rendelkeznek, a szerepüktől függően
  • Minden játékosnak ugyanazzal a filozófiával és elvárásokkal kell rendelkeznie
  • Ugyanazon a véleményen és ugyanazokra a célokra törekszik

Végül a csapatnak kell lennie valakinek, aki hajlandó és képes vállalni a csapat vezetését és irányítását. Felelős azért, hogy a csapat minden tagja betartsa a játéktervet és betartsa a mindenki által elfogadott szabályokat. Ő is meghozza azokat a végső döntéseket, amelyek összhangban állnak a csapat céljaival és céljaival.

Mindezen elemek együttesen és megfelelően mindenki a pénzügyi siker küszöbén állna ebben a blackjack nevű csapatsportban.