Benzema története: a központ, amely Deschamps utolsó viccelője

Didier Deschamps, a francia labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya félretette korábbi sérelmeit, és meglepetést vonzott. De a döntés időzítése és Karim Benzema válogatottjának múltja vitatható.

Claude Onesta a francia csapatsportok legsikeresebb edzője. A férfi kézilabda-válogatott korábbi szövetségi kapitánya két olimpiát, valamint három világ- és Európa-bajnoki címet nyert csapataival.

Önéletrajzában egy történetet vázol fel arról, hogyan készült a 2008-as ötkarikás játékokra: úgy vélte, ahhoz, hogy Horvátország agresszív válogatottját legyőzze a pályán, olyan kézilabdára lesz szüksége, amely gyorsan megfordíthatja a játékot. megkerülve a horvát csapat blokkját. Ügyetlen választás Cédric Burdet elesett, akivel amúgy kutya-macska viszonyban volt, korábban már többször elhanyagolta, emiatt Burdet többször is eltűnt a nyilvánosság előtt, és a csapat tagjait emiatt nem csodálta, azonban Onesta választotta. Megjött a számítása: a legfontosabb pillanatban Burdet pontosan azt hozta, amit Onesta akart. A horvátok elleni meccs hőse lett, később a francia csapat nyerte az olimpiát. “Az a dolgom, hogy ne hozzak népszerű döntéseket” – írja Onesta. “Az én feladatom a Cédric Burdets választása.”

A kérdés az Didier Deschamps Burdet saját döntést is hozott.