Benzema ellen szexuális videzsarolás miatt folyik a bíróság

Októberben bíróság elé állítják korábbi szexvideók zsarolása miatt Karim Benzema, a Real Madrid francia futballistája – írta az MTI.

A versailles-i ügyészség kedden közölte, hogy a támadó négy másik vádlottal együtt október 20. és 22. között jelenik meg a bíróságon.

A 33 éves játékos esete 2015-ben kezdődött: Mathieu Valbuena ez év júniusában panaszkodott, mert ismeretlen személy felhívott és közölte vele, hogy kompromittáló videója van. A fellebbező javasolta az ügy megoldását, de nem beszélt pénzösszegről, hanem azzal fenyegetett, hogy nyilvánosságra hozza a regisztrációt, ha nem fizetik meg.

A vád szerint Benzemát egy gyermekkori barát meggyőzte, hogy lépjen közbe közvetítőként, Valbuenába érkezett, hogy megfeleljen zsarolóinak. A csatárt 2015 novemberében őrizetbe vették, de meghallgatások után, majd szabadon engedték Noël Le Graët, a Francia Labdarúgó Szövetség (FFF) elnöke decemberben jelentette be, hogy határozatlan időre kitiltják a válogatottól.

Az ügy áldozata Benzema ellen tett vallomást, és egyértelműen megvádolta a Real Madrid csatárát, aki viszont tagadta, hogy bármilyen aktív szerepet játszana Valbuena zsarolásában.

Benzema 2007-ben lépett pályára válogatottként az Olympique Lyon játékosaként, 81 mérkőzésen 27 gólt szerzett, de 2015 októbere óta nem hívták meg. Didier Deschamps a szövetségi kapitánytól.

Így maradt a 2016-os franciaországi Európa-bajnokság és a 2018-as oroszországi világbajnokság mögött, amely francia győzelemmel zárult.