Benzema elfogta Raul-ot, de a Chelsea boldogabb lehet

Gonzalo Arroyo – UEFA / UEFA a Getty Images segítségével

Élő

Nemzetközi futball

A fordulatos első félidő és a szűkebb második félidő után a Real Madrid és a Chelsea 1-1-re játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén. Karim Benzemának 71 gólja van egymás után, felzárkózva Raulhoz, és kikötve az örök rangsor negyedik helyét.

A Bajnokok Ligája idényének első elődöntője érdekes volt. A Szuper Liga agitációjának két főszereplője találkozott (megdöbbent, de először a BL-ben), a Real Madrid pedig az első percekben támadással próbálta megzavarni ellenfelét, de aztán hamar kiderült, Zinedine Zidane az álom háromszárnyú formáció nem volt túl jó húzás.

Werner a 10. percben kihagyott egy sikító cikkcakkot, de a Chelsea továbbra is átvette a vezetést: egy labda után Pulis egyéni villámlása után a londoniak megszerezték első góljukat.

Kis túlzással a Real Madrid nulláról egyenlíthetett volna, Benzema lövését úgy engedték el, hogy bal lába a kaput találta el. A francia csatár már a 29. percben gólt szerzett, szöglet után közelről a léc alá bombázott.

Ezt egyébként utolérte – nyújtotta a kezét a BL műszerfalon ez volt a 71. találat, most Cristiano Ronaldo, Lionel Messi és Robert Lewandowski elöl van, a lengyel 73 góllal rendelkezik.

A második felet röviden összefoglalhatjuk: felejthető volt. Egyik csapat sem akart túlzottan kockáztatni, Ziyech beállítása kissé veszélyesebbé tette a Chelsea-t, a Realnak pedig a végén volt néhány esélye, de az eredmény nem változott. Azt is meg kell jegyezni, hogy Eden Hazard az elmúlt 25 percben is létrejött.

Lehet, hogy furcsán hangzik, de az 1-1 mindkét csapatot boldoggá teheti. A Chelsea jobb helyzetben van, de a meccs, különösen az első félidő képe és a helyzetek minősége alapján az angolok sokkal közelebb álltak a győzelemhez, így a Real nem panaszkodhat a döntetlenre. A visszavágóra jövő szerdán, Londonban kerül sor.

Mivel Thomas Tuchel és a Chelsea menedzsere – ott van Lőw Zsolt azóta az ilyen edzők ellen vezeti a csapatot Jose Mourinho, Diego Simeone, Jürgen Klopp, Carlo Ancelotti, Pep Guardiola és most Zidane, de soha nem veszített.

A másik szakaszban a Paris Saint-Germain a párharc első szerdai mérkőzésén fogadja a Manchester Cityt.

Bajnokok Ligája elődöntő, 1. mérkőzés

Real Madrid (spanyol) – Chelsea (angol) 1-1 (1-1)

Real Madrid: Courtois – Militao, Varane, Nacho – Carvajal (Odriozola, 77.), Modric, Casemiro, Kroos, Marcelo (Asensio, 77.) – Benzema (Rodrygo, 90 + 2.), Vinicius Junior (Hazard, 66.)

Chelsea: Mendy – Christensen, Silva, Rüdiger – Azpilicueta (James, 66), Kanté, Jorginho, Chilwell – Pulisic (Ziyech, 66), Werner (Havertz, 66), Mount

Golgheter: Benzema (29) és Pulisic (14)

Sárga kártya: Vinícius Junior (27), Kroos (60), Marcelo (65), Varane (78), Odriozola (89) és Pulisic (38)

Piros lap: