Bár Messi még nem kapott ajánlatot a Barcától, az elnök szerint ügye jól megy

Joan LaportaA márciusban újraválasztott Barcelona elnöke bízik abban, hogy az arany futball-labda hatszorosa Lionel Messi a klubban marad.

Az argentin szerződése nyáron lejár a katalán csapattal, és bár a Paris Saint-Germain és a Manchester City is nagyon érdeklődik a csatár iránt, Laporta szerint a világ ezüstérmei esetében “minden jó ütemben halad”. Csésze.

Mindent megteszünk, hogy a felszínen maradhasson. Messi nagyszerű ember, motivált, és meggyőződésem, hogy a Barcánál akar folytatni

Laporta mondta.

Messi, aki teljes felnőtt karrierjét Barcelonában töltötte, tavaly augusztusban elmondta, hogy el akarja hagyni az együttest. Később úgy döntött, hogy erre a szezonra Barcelonában marad, de a jövőjével kapcsolatban még mindig sok a kérdés, például pénteken kiderült, hogy még nem kapott ajánlatot a klubtól.

Az argentin csatár 2000-ben, 13 évesen lett a Barcelona játékosa, a 2003–2004-es szezonban debütált felnőttjeiben, és azóta a klub történetének legsikeresebb futballistája.

Többek között tíz bajnoki címet, a Király Kupa hat győzelmét, a spanyol Szuperkupa hét diadalát ünnepelte, a nemzetközi porondon pedig négy csapatot nyert a Bajnokok Ligájával, három európai Szuperkupát és három világbajnoki címet.

A liga harmadik helyén álló Barcelona az Athletic Bilbaóval mérkőzik meg a spanyol Copa del Rey szombat esti döntőjében. A csapat a PSG elleni nyolcaddöntőben búcsúzott a BL-től.