Babos szenved a koronavírus következményeitől

“Nagyon jó évkezdés után úgy tűnt, hogy minden körülöttem egy kicsit összeomlik” – mondta a DIGI Sport Newsnak. Babos Tímea, aki a koronavírus fertőzés után már ismét edz, de a vírus miatt komoly nehézségei is voltak – magas pulzusszám, fejfájás és szédülés.

Ez a betegség az idén már a harmadik pestis volt Babos Tímea számára, aki hamarosan 28. születésnapját ünnepli. Francia Kristina Mladenoviccsal kétszer megnyerte az ausztrál és a francia nyílt teniszbajnokságot is, de párjuk ez év februárjában váratlanul szakított, és padlóra küldte a teniszezőt. “Az a tény, hogy ezt néhány nappal az Australian Open előtt sikerült kommunikálnunk, valóban csalódást okoz, de azóta is megbeszéljük a dolgokat, így így rendben van vele” – mondta Babos a DIGI Sport hírnek.

A másik csapás az volt, hogy márciusban elfáradt és szakított edzőjével Monacóban. Thomas Drouettel. “Mindig szakmailag tudott segíteni. Amit hajlandó voltam elviselni, és mondjuk úgy, hogy boldogtalanabb voltam a pályán, de elvégeztem a dolgomat, most kevésbé érzem magam. Nagy lelki megkönnyebbülés volt, hogy vége. ”

Gyerekkoruk óta együtt teniszeznek, és jól ismerik jelenlegi edzőjüket, Nagy Péterrel, amely a Sportkórház protokollja alapján gondosan újratervezte Babos Tímea képzési tevékenységét az április eleji koronavírus-fertőzés után. A postcovide tünetek viszont megnehezítik a dolgokat:

Sajnos a pulzusom még mindig nagyon gyorsan növekszik, de a magas pulzus mellett azonnal jött a fejfájás, így a múlt héten nem igazán tudtam edzeni, vagy amikor szolgáltam, azonnal szóltam, szóval nem az volt nem olyan könnyű. ”

Még konkrét versenyterveit sem ismeri, a közeljövőben minden az állapotának alakulásától függ, de két hét múlva szeretne meccseket játszani. Az olimpiára Fucsovics Martinnal vegyes dupla.

“Jó barátok vagyunk Marcival. A szezonja jól sikerült, és az összesített rangsorunk nagyon jó, ami párosban számomra a harmadik környék, egyesben pedig 40 körüli. Tehát talán vegyes párosokat játszhatunk együttes rangsorunkkal, nyilván ez a cél. ”

Fucsovics nagyon optimista az olimpiával kapcsolatban: „Ha odaérünk és eljutunk, tehát ez csak egy olimpia, akkor még remek eredményeket is elérhetünk. Jobb, ha éremmel tér haza. ”