Azok a statisztikák, amelyek mindent elmondanak a Fehérvár szezonjáról, közelebb állnak az utolsóhoz, mint a Fradi

Hat fordulóval az NB I zárása előtt a harmadik helyen áll a MOL Fehérvár FC, amelynek esélye sincs a bajnoki címre, és nehéz lesz megszerezni a második helyet, mivel a hátrány tíz ponttal marad el a Puskás Akadémiától.

A Fehérvár még mindig a szezon Márton Gáborral kezdte, majd április elején elhagyta az osztrák válogatottat a klub érdekében Szabics Imre megérkezett a klubba.

Szabics bevezetőjében konkrét célként említette, hogy három éven belül bajnokságot kell nyernie, és eléggé megnéznie a tabellát, hogy megtudja, milyen komoly szolgáltatás vár rá.

A legnagyobb magyar rivális, a Fradi 23 ponttal vezet Fehérvár előtt, aki közelebb áll az utoljára rangsorolt ​​Diósgyőrhöz – 18 pont különbség van a két csapat között -, mint a fő pilóta. Természetesen tegyük hozzá azt is, hogy nyáron Szabics a saját képére alakíthatja a keretet, és akkor mérvadó véleménye lehet a munkájáról, ha legalább fél évadot játszott a csapat vezetésével.

Szabics első meccsén 0–0-s döntetlent ért el a Fehérvár Kisvárdánál, az új edző pedig elmondta, hogy csapata tíz pontos vizsgálatot adott a hozzáállástól, mert úgy tűnik, nem az. Fiola Attila expozíciója miatt tíz ember nyomta őket körülbelül 60 percig.